Nemrut heykeli, tapınaklar, Mevlana, Nasrettin Hoca silüeti gibi turistik resimler olan tabakları satmak caiz midir?

Tarih: 29.01.2016 - 02:35 | Güncelleme:

Soru Detayı

- Hocam züccaciye ticareti yapıyoruz bu soruyu sormuştum rica etsem soruları kısım kısim cevaplarmisiniz bir cok farkli soru var cunku Allah razi olsun.
- Hocam bizde bu desenin yemek takimindan, kahve fincanı setinden belki 2-3 bin TL lik stokta ürün var şimdi bunları ne yapmamız gerekiyor?
- Hocam ayrıca firma bu modelin adini anadolu koymus yani Anadolu'daki tarihi turistik yerleri de resmetmis yani sozde o "tanrı" resmine ya da sanırım orda Roma döneminden bir tapınak siliueti var, onlara tazim icin koymamış bu açıdan düsündüğümüzde bu urunleri satmak kullanmak caiz olmaz mi?
- ayrıca önceden bu üründen çok da sattık o paranın tamamı haram mi bize?
- son olarak kusuruma bakmazsanız bir de cami siliueti, mevlevi resmi, Nasreddin Hoca siliueti olan tabakta yemek yemenin dine saygısızlık olup olmadığını sormuştum ona cevap alamadım, bu tabaklardan yemek yemek dine saygısızlık olup küfür veya gunah olur mu?

Cevap

Değerli kardeşimiz,

Müstehcen resimler, halen tapılan nesnelerin heykelleri, haç gibi batıl dinlerin sembollerini yapmak ve satmak caiz değildir. Bunların dışında kalan resimlerde genellikle sakınca bulunmaz. Özel durumlar olursa onları teker teker anlayıp hüküm vermek gerekir.

Tanrı resmi olanı alıp satmayın. Stoklardan mümkünse o resimleri silin ve böyle sarf edin.

Diğer resimler bulunan tabaklarda yemek yenir, fincanlarda kahve içilir. Bunlar alınır ve satılır.

Selam ve dua ile...
Sorularla İslamiyet

Bu içeriği faydalı buldunuz mu?
Yazar:
Sorularla İslamiyet
Kategori:
Okunma sayısı : 1.000+
Yorum yapmak için giriş yapın veya kayıt olun