Eşcinsel hayvanlar neden var, hikmeti nedir?

Tarih: 04.01.2024 - 08:49 | Güncelleme:

Soru Detayı

- Doğada eşcinsel hayvanların olduğu biliniyor. İnsanlar âlemi içinde eşcinselliğin lanetlenmiş olup hayvanlar âleminde doğal olması nasıl bir konudur?
- Sonuçta doğa ve doğa kanunlarıyla iç içe yaşıyoruz. Hayvanlar âleminde bunun olması kafamı karıştırdı. Dişi-erkek doğası üreme amacıyla oluyorsa, eşcinsel hayvanlar birbirleriyle üreyemediği halde, doğaya ne gibi katkıları var?
- Doğada böyle bir şey mümkünse insanlar arasında neden lanetleniyor?

Cevap

Değerli kardeşimiz,

İnsan yaratılış itibariyle bir hayvani özelliklere, bir de melekî özelliklere sahiptir. Yeme, içme çiftleşme gibi özellikleriyle hayvanlara benzer. Tefekkür, düşünme, muhakeme, kulluk ve ubudiyet yönü itibariyle meleklere benzemektedir.

Eş cinsel hayvanlar neden var? Hikmeti nedir?

Hayvanların aynı eşeye sahip olanlarının birbirlerine karşı yakın alaka ve davranışını sadece şehvani bir davranış olarak nitelemek doğru değildir. Sevgi, şefkat ve muhabbete dayanan davranış şekilleri bazen şehvani davranışla karıştırılmaktadır. O davranışların ne manayı geldiğini ancak onların durumlarını anlamakla mümkündür.

Kaldı ki, onlar davranışlarının ne manaya geldiğini, bunun doğru veya ahlaki bir davranış olup olmadığını değerlendirme kabiliyetine sahip değillerdir. Hayvanların utanma duyguları olmadığı gibi, haram helal davranışlarını da muhakeme kabiliyeti yoktur. Muhakeme sahibi bir insanın aklı olmayan bir hayvanı örnek edinmesi anlaşılır olamaz. Eşcinsel tutum hayvan için çirkin olarak değerlendirilmezken aynı davranış insan için sapkınlık ve günah olarak kabul edilir.

Homoseksüellik ve kadının eşcinsel davranışı İslamiyet’te yasaklanmıştır. Bu fiili işleyenlerin ahirette büyük cezaya çarptırılacağı beyan edilmektedir. Bir Müslüman Allah’ın yasakladığı şeyi yapmaktan kaçındığı gibi, emir ettiği bir şeyi de yapmakla yükümlüdür. İnsan her türlü hareket ve davranışında peygamberini örnek alma durumundadır.

Selam ve dua ile...
Sorularla İslamiyet

Bu içeriği faydalı buldunuz mu?
Yazar:
Sorularla İslamiyet
Kategori:
Okunma sayısı : 1.000+
Yorum yapmak için giriş yapın veya kayıt olun