Erkekteki Y kromozomunun, kadının X kormozomunun değişmesiyle ortaya çıktığı söyleniyor. Bu dini kaynaklarda belirtilen ilk önce erkeğin sonra kadının yaratıldığı iddiasına ters düşmez mi?
- Cinsiyeti belirleyen erkeklerde xy, kadınlarda xx kromozomlarında yapılan araştırmada erkeklik kromozomu olan y kromozomu, x kromozomunun bozulması neticesinde ortaya çıktığını ve ilk olarak kadın geninin var olduğu sonrada kadın geninin bozularak erkeklik geninin ortaya çıktığı görüşüne ne dersiniz?
Değerli kardeşimiz,
Her insanda 46 adet kromozom vardır. Bunlardan 22 çifti aynı, diğer bir çift de erkeklerde XY, kadınlarda XX şeklinde gösterilen ve cinsiyet karakterlerini barındıran kromozomlardır. Bunlardan X kromozomu kadınlıkla ilgili cinsiyet karakterlerini, Y kromozomu da erkeklikle ilgili cinsiyet karakterlerini ihtiva eder.
Bunun hangisinin önce olduğunu ya da Y kromozomunun, X kromozomunun değişmesiyle meydana geldiği iddiasının doğruluğunu göstermek için Hz. Âdem ile Hz. Havva’nın yaratılışına gitmek gerekir. Hiç kimsenin böyle bir geçmişe ulaşması mümkün olmadığına göre, bu konuda ileri sürülenler bir iddiadan öteye geçmeyecektir.
X kromozomunun değişerek Y kromozomunu verdiği iddiasının bilimsel hiçbir dayanağı yoktur. Bazı araştırıcıların ve felsefecilerin yorumundan ve değerlendirmesinden başka bir şey değildir.
Soru sahibi, bu konuda ileriye sürülen iddianın doğruluğuna hemen inanmış olacak ki, İslâm dininin bu konudaki görüşünün doğruluğundan tereddüde düşüyor ve sorgulanması gerektiğini belirtiyor.
İnsanın yaratılışı hakkında bir felsefecinin sözünü doğru kabul edip, Kur’an-ı Kerim’in, yüz binlerce peygamberin, yüz milyonlarca evliyanın bu konuda bildirdiği hakikatlerin dikkate alınmayışını anlamakta güçlük çektiğimizi itiraf etmeliyiz.
Selam ve dua ile...
Sorularla İslamiyet
BENZER SORULAR
- WRN geni yaşlanmada tek neden mi?..
- Kaburga, boyun kaburgası ve köprücük kası gibi yapıların bazı insanlarda olup bazılarında olmaması evrime delil midir?
- “Evrim teorisi ispatlandı.” şeklinde yapılan açıklamaların doğruluk payı var mıdır?
- Tüp bebekle insan klonlama arasında fark nedir?
- Mutasyon DNA’daki bilgiyi artırır mı?..
- Amerikan Ulusal Bilimler Akademisi’nin yayımladığı "Bilim ve Yaratılışçılık" kitabı hakkında bilgi verir misiniz?
- Sirke sineklerinin tüylenmesi, kanatların körelmesi ve DNA’daki bilginin artması, canlının evrim geçirmesi demek değil midir?
- Evrimcilerin insanın evrimi ile ilgili geliştirdikleri moleküler saat tezi ne kadar güvenilirdir; yüzde yüz doğru mu?
- Şempanzelerin zekâda insana en yakın canlılar olduğu doğru mudur?
- Allah, kainattaki bütün işleri düzeltip yönettiğini söyler, ama entropi yasası gereği kainat kaosa meyilli değil midir?