Schumann Rezonansı ile zamanın hızlanacağını söyleyen hadisi ilişkilendirmek yanlış mı olur?

Tarih: 19.08.2014 - 14:01 | Güncelleme:

Soru Detayı

- Bir belgeselde bu konuya değinilmiş. Dışarıdan bakıldığından mantıklı görünüyor. Kıyamet alametlerinin çoğunun hicri 1.400’de başladığını ve Schumann Rezonans titreşiminin de 1980 (hicri 1400) senesinden sonra arttığını ve bu olayın dünyaya etkisi olup zamanı hızlandırdığını söyleyen çalışma, Peyygamberin kıyamet yaklaştığında zamanın hızlı akacağını söyleyen hadisine dayanarak, hadis ile bilimsel bir uyumluluk olduğunu göstermeye çalışıyor.

- Siz bu konuda ne dersiniz, ateistlere anlatabileceğimiz bir konu olabilir mi bu mezvu?

Cevap

Değerli kardeşimiz,

Schumann rezonansı, 1952'de fizikçi Winfried Otto Schumann tarafından açıklanan, yeryüzü ile iyonosfer tabakası arasında meydana gelen doğal titreşime verilen isimdir. Küresel elektromanyetik bir alanın oluşması ve bu alan bünyesindeki titreşimsel veriye ilişkindir. Güneşten gelen ışınlar, yıldırım ve buna benzer elektrik akımları ile yeryüzüne aktarılan, atmosfer içerisinde bulunan elektriksel güç ile tetiklenen enerjiye bağlı titreşim. Schumann rezonans alanının frekansı 7.83, 14.3, 20.8, 27.3, 33.8 hertz aralıklarına sahiptir. (VİKİPEDİ)

- Bu titreşim dünyanın kalbi olan zeminin nabızlarının atışı olarak da algılanabilir.

Nabızların artışı oranına göre bedendeki kanın dolaşım hızı arttığı gibi, zeminin kalbinin nabzı olan titreşim frekanslarının artışıyla da zamanın tansiyonu artar. Örneğin; 24 saatlik zaman dilimi, 16 ya da daha az saatte yaşanmış olacağı ön görülmektedir...

- Binlerce yıldır Schumann rezonans titreşiminin (SR’nın) 7.8 devirde olduğu, fakat bu titreşimin 1980 senesinden sonra arttığı kabul edilmektedir. Bugün bu değer yaklaşık 12 devirde olduğu ve buna paralel olarak da zaman hızının arttığı bilimsel çevrelerce kabul edilmiştir.

- Ahir zaman diliminin 1980 (1400 hicri) yılında başladığına dair elimizde ilmi bir veri yoktur. Yalnız şunu biliyoruz ki, Hz. Muhammed (asm) ahir zaman peygamberidir. Dolayısıyla ahir zaman sadece belli bir yılda başlayıp belli bir yılda sona erecek değil, aksine ahir zaman fitnesinin şiddetli dönemi bile birkaç yüz yıllık süreçtir.

Mesela: Abbasi devletinin yıkılmasına (1258/656) sebep olan ve hadiste deccal olarak geçen Cengiz-Hülagu fitnesi de bir nevi ahir zaman fitnesidir.

- Buna göre zamanın hızlanmasının başlangıcı ile ahir zamanın başlangıcını aynı günde, aynı yılda tasavvur etmek yanlıştır. Önemli olan ahir zamanın herhangi bir bölümünde “zamanın yaklaşması, hızlanmasının” varlığıdır.

- Bu açıdan diyebiliriz ki 1980 yılı ahir zaman diliminin içinde yer alan bir zaman periyodudur. İster 1880’de, ister 1980’de, isterse son beş yüz yıl içinde tahakkuk etmiş olsun, bunların hepsi ahir zaman dilimi olduğunda şüphe yoktur.

- O halde denilebilir ki, hadis-i şerifte yer alan “zamanın yaklaşması” ifadesinin bir manası da ilmen tespit edildiği söylenen “Schumann rezonansın” teorisinin gösterdiği zaman hızının artışıdır.

Daha kısa bir şekilde Buhari ve Müslim’de yer alan İlgili hadisin -Tirmizi ve İbn Hanbel’in daha detaylı olan rivayetlerindeki ifadenin- manası şöyledir:

“Zaman (dilimleri) -birbirine- yaklaşmadıkça (hızlanmadıkça) kıyamet kopmaz. Öyle ki bir sene bir ay; bir ay bir hafta; bir hafta bir gün; bir gün bir saat; bir saat ise bir ateş korunun yanıp sönmesi kadar kısa olur.” (bk. Kenzu’l-Ummal, h. no: 38504)

- Denilebilir ki bu sahih hadis-i şerif, bilimsel keşiflerin tasdik ettiği ihbar-ı gaybi nevinden bir mucizedir.

Selam ve dua ile...
Sorularla İslamiyet

Bu içeriği faydalı buldunuz mu?
Yorum yapmak için giriş yapın veya kayıt olun