Yaratılış fiziğinin ortaya konması ve işlevi nedir?

Tarih: 15.04.2020 - 13:40 | Güncelleme:

Cevap

Değerli kardeşimiz,

Atom çekirdekleri parçalanıp da daha hızlı parçacık bulunduğunda o parçacığın tanımlaması yapılacaktır. Çünkü fizik ilk başladığında, ses hızının bittiği yerde fiziğin biteceği düşünülürdü. Daha sonra ışık hızının bittiği yerde fizik bitti denildi. Teorik fizik ve atom altı parçacık fiziği içerisinde de ışıktan daha hızlı parçacıklar bulundu, bu son durum da yeni bir fizik alanının ortaya çıkması anlamına gelir. Bu bir bakıma yaratılış fiziği olacaktır. Dünyada ışıktan hızlı giden parçacıklar belki de ışınsal, yani nurani varlıkları, meleklerin, ruhanîlerin varlığını göstermeye yarayacaktır.

Teorik fizik ve atom altı parçacık fiziği içerisinde de ışıktan daha hızlı parçacıklar bulundu, bu son durum da yeni bir fizik alanının ortaya çıkması anlamına gelir. Bu bir bakıma yaratılış fiziği olacaktır. Dünyada ışıktan hızlı giden parçacıklar belki de ışınsal, yani nurani varlıkları, meleklerin, ruhanîlerin varlığını göstermeye yarayacaktır.

Nükleer enerji gibi büyük bir enerji kaynağı bulup, insanlığın geleceği için kullanılabilir mi? Yoksa silah haline gelir mi? Bu sorularla birlikte araştırmalar devam ediyor.

Tahavvülat-ı zerrat konusunun yani atomların hâl değiştirmesinin, anlaşılması için fiziğin geldiği noktanın bilinmesi gerekir.  

Tahavvülat-ı zerrata, yani atomların hâl değiştirmesine bir misal suyun teşekkülüdür. Su, oksijen ve hidrojen atomlarının birleştirilmesiyle hâsıl edilir. Başlangıçta hidrojen atomu yanıcı, oksijen atomu ise yakıcı özelliğe sahiptir. Bu iki element bir araya gelerek hayat kaynağı olan su nimeti hâsıl edilince halleri de değişmektedir.

Benzer tarza, klor (Cl-) ve sodyum (Na++) elementlerinin reaksiyonları da misal olarak verilebilir. Bunların bir araya gelerek hal değiştirmesiyle sodyum klorür (NaCl2) yemek tuzu hâsıl edilir. Burada da klor ve sodyum iyonları hal değiştirmiş ve yeni ve farklı bir reaksiyona sahip bir nimetin teşekkülü sağlanmıştır.

 Demek ki bir hikmete binaen elementlerin bir halden bir başka hale getirilmesiyle var olan bazı özellikler yok edilmekte, yok olan özellikler de var edilmektedir.

 İşte tahavvülat-ı zerrat, yani elementlerin bir halden bir başka hale geçmeleri, belirli kanunlar çerçevesinde teşekkülleri, bütün elementleri kudret elinde tutan ve bunları, ilim, irade ve kudretiyle halden hale değiştiren ve insana hizmetkâr eden bir zatın varlığını ve birliğini apaçık göstermektedir.

Selam ve dua ile...
Sorularla İslamiyet

Bu içeriği faydalı buldunuz mu?
Yazar:
Sorularla İslamiyet
Kategori:
Okunma sayısı : 100+
Yorum yapmak için giriş yapın veya kayıt olun