Kalbi genişletmek, istenmeyen söz ve fiiller karşısında alıngan kırılgan olmamak, istenmeyen duyguları yok etmek için ne yapmalıyız?
Değerli kardeşimiz,
İnsan ulvi duygularla meşgul oldukça, dünyevi basit duyguların etkisinden kurtulur. Hayatının gayesi ne kadar yüksek olursa, insan o derece küçük meselelerden uzak durur. Tebliğde iman hizmetinde sınır tanımayan Bediüzzaman Hazretlerinin şu sözleri çok manidardır:
"Bana 'Sen şunu buna niçin sataştın?' diyorlar. Farkında değilim. Karşımda müthiş bir yangın var; alevleri göklere yükseliyor. İçinde evlâdım yanıyor, imanım tutuşmuş yanıyor. O yangını söndürmeye, imanımı kurtarmaya koşuyorum. Yolda birisi beni kösteklemek istemiş de, ayağım ona çarpmış; ne ehemmiyeti var? O müthiş yangın karşısında bu küçük hâdise bir kıymet ifade eder mi? Dar düşünceler, dar görüşler!.." (Tarihçe-i Hayat, Tahliller)
İlave bilgi için tıklayınız:
- Gücün mânevî kapısı: KALBİMİZ...
Selam ve dua ile...
Sorularla İslamiyet
BENZER SORULAR
- "Allah nurunu tamamlayacaktır." ayeti nasıl gerçekleşecek, her yerde günahlar hakim görünüyor?
- Yaklaşmayın!
- Asrımız alimlerinden Bediüzzaman'ın cihad anlayışı nasıldır?
- İslam'a yapılan saldırılara karşı cihad nasıl yapılır? Günümüzde, gerek dinimize gerekse Allah'a ve Hz. Muhammed'e bir çok saldırıda bulunuluyor, bu savaş yapmamızı gerektirmez mi?
- Cihad nasıl olmalıdır; bombalı saldırılar cihad ile açıklanabilir mi?
- "Bugün Allah için ne yaptın?.." sözünün anlamı nedir, nasıl anlamalıyız?
- Sünnilik nereden çıktı?
- Hac suresi 19. ayette geçen ikinci grup kimlerdir?
- İslamlardaki dahili karışıklıkların nedeni İslamiyet mi?
- "Mümin erkeklere ve mümin kadınlara eziyet eden, sonra tövbe de etmemiş olanlar için Cehennem azabı ve yangın azabı vardır." (Buruc, 85/10) ayetinde geçen "yangın azabı" nedir? İkinci bir Cehennem midir?