Hristiyanlardan helal et alınır mı?
- Ben 20 yaşında bir genç bayanım ve ABD de yaşıyorum. Ömrüm boyunca babamın işi sebebiyle burada yaşadım.
- Biz helal et satan bir yerden tavuk ve et alıyoruz fakat eti çok kötü. Bazen tavuk da aşırı kötü kokuyor. Et ise hem çok sert, pişirmesi zor ve tadı kötü. İnsanın yiyesi gelmiyor.
- Hristiyanların bir yeri var ve orada helal et satılıyor. Burada başka Müslümanlar da oradan alıyor ve eti güzelmiş.
- O yerdeki insanlara sorduğumuzda, Müslüman birinin gelip hayvanı dinimize uygun şekilde kestiklerini söylüyor.
- Buna rağmen ablam Hristiyan oldukları için güvenmedi ve oradan et almadı. Ben ablamın vesvese yaptığını ve oradan aldığımız ete besmele çekerek yediğimizde sorun olmayacağını düşünüyorum.. doğru muyum?
- Yani oradakiler yalan söylüyor bile olsa o et bize sağlık olarak ya da manevi olarak zarar verir mi?
- Allah’a tevekkül ederek alabilir miyiz?
Değerli kardeşimiz,
Helal et satan Müslüman kötü et satıyorsa ve Müslüman olmayan bir şahıs da Müslümanlar için kesilmiş ve hazırlanmış et satıyorsa ve bunun böyle olduğu Müslümanlar tarafından biliniyorsa, gerektiğinde kontrolü de mümkün ise buradan et alınabilir.
Selam ve dua ile...
Sorularla İslamiyet
BENZER SORULAR
- Dini bilgisi olmayan ailemize nasıl nasihat etmeliyiz?
- Allah neden Kuran’da cehenneme gireceklere "tadın" gibi söylüyor?
- Allah, günah işlediğimizde tövbemizi bekler mi?
- Allah beni gerçekten annemden daha mı çok seviyor?
- Her sure neden besmele; Allah, Rahman ve Rahim ile başlar?
- Nimetin asıl lezzeti nedir?
- Nimetlere hamd ve şükür nasıl olur?
- Allah ceza vermek istemiyor mu?
- Ayette geçen belirli bir süre nedir?
- Allah bize karşı ne kadar sabırlı?