Evrime inanmayan insanlar onu öğrendikçe anladıkça ona inanıyorlar mı?

Tarih: 11.11.2016 - 08:35 | Güncelleme:

Soru Detayı

Bilimle ilgili sorularım
1. Teoriler neden bilimsel kanun olamaz?
2. Hipotez nedir?
3. Bilimsel bilgi ve kanun aynı şey midir?
4. Bilim değişkendir sözünü nasıl anlamalıyız? Bilimsel bilgi ve kanunlar da değişebilir mi? Yoksa sadece kanıtlanmamış olan teoriler ve hipotezler mi değişebilir?
5. Bir şeye inanmak için o şeyin tersini gösteren bir şeyin olmaması ve o şeyin akla,mantığa uygun olması yeterlimidir?
6. Evrime inanmayan insanlar onu öğrendikçe anladıkça ona inanıyorlar mı?
7. Bana basitçe bilimsel kavramları,bilimsel bilgileri,kanunları,buluşları,teorileri,hipotezleri öğretecek site veya kitap önerir misiniz?
8. Evren çökse bile daha yüksek bir enerji ortaya çıkıp yeni bir evren oluşabilir mi? Bu atomlarda canlılığın olduğuna kanıt mıdır?

Cevap

Değerli kardeşimiz,

Soru 1:
Teoriler neden bilimsel kanun olamaz?

Cevap 1: 
Her hangi bir konu hakkında ileri sürülen birtakım iddiaların bir kısmının yanlışlığı gösterilememişse, o görüşler teori seviyesindedir. İleri sürülen iddiaların hepsi ispatlanınca kanun seviyesine çıkar.

Soru 2.
Hipotez nedir? 

Cevap 2.
İleri sürülen iddiaların hemen hiçbirisi hakkında güvenilir delilleri ileri sürülememişse o hipotezdir. Bir başka ifade ile teorinin alt seviyesidir.

Soru 3:
Bilimsel bilgi ve kanun aynı şey midir? 

Cevap 3:
Bilimsel bilgi, ileri sürülen iddianın laboratuarda doğruluğunun ispatlanmasıdır; kanun denebilir.

Soru 4:
“Bilim değişkendir.” sözünü nasıl anlamalıyız? Bilimsel bilgi ve kanunlar da değişebilir mi? Yoksa sadece kanıtlanmamış olan teoriler ve hipotezler mi değişebilir? 

Cevap 4:
Kanun da teori de hepsinin zaman içerisinde değişmesi mümkündür. Çünkü zaman içerisinde bilinen bazı şeylerin detaylı yapıları ortaya çıkınca, önceki teori veya kanunun sınıfları ve mahiyeti değişiyor.

Mesela, önceleri atom, maddenin bölünemeyen en küçük parçası olarak kabul ediliyordu ve bu kanundu. Çünkü atom laboratuarda parçalanamıyordu. Ama zamanla atom da daha alt birimlere ayrıldı ve atomun kanun şeklindeki tarifi devreden çıkarıldı.

Soru 5:
Bir şeye inanmak için o şeyin tersini gösteren bir şeyin olmaması ve o şeyin akla, mantığa uygun olması yeterli midir? 

Cevap 5:
Bilimde inanma olmaz. Bilim bilmeye ve anlamaya dayanır.

Soru 6:
Evrime inanmayan insanlar onu öğrendikçe anladıkça ona inanıyorlar mı? 

Cevap 6:
Evrime inanılmaz. Evrim hakkında daha geniş bilgi sahibi olunur.

Evrim yeni bir konu değil ki, zamanla doğruluğu anlaşılsın. 1830’lu yıllarda evrim ileri sürülmüş, delilleri sayılmış, argümanları ortaya konmuştur. Yani 150 yıllık teorinin neyi yeni öğrenilecektir?

Ana fikir olarak evrimin temel argümanı hiç değişmemiştir. Çünkü aslı olamayan bir şeyin ispatı nasıl mümkün olacaktır? Onlar işin içerisinde olamayan gençleri bir takım hayali ve bilim dışı şeylerle meşgul edip, inançlarını çalıyorlar.

Soru 7:
Bana basitçe bilimsel kavramları, bilimsel bilgileri, kanunları, buluşları, teorileri, hipotezleri öğretecek kitap önerir misiniz? 

Cevap 7:
İnternette “sorularlaevrim.com” sitemize girerseniz, orada bizim bu konulardaki kitaplarımızda istediğiniz o cevapları bulabilirsiniz.

Soru 8:
Evren çökse bile daha yüksek bir enerji ortaya çıkıp yeni bir evren oluşabilir mi? Bu atomlarda canlılığın olduğuna kanıt mıdır?

Cevap 8:
Kâinatın yapısı ve geleceği hakkında felsefecilerin görüşünden önce siz, o kâinatın sahibi Cenab-ı Hak ne diyor ona bakmalısınız. O yakın bir gelecekte kâinatın yıkılacağını, ahiret şeklinde yeniden yapılandırılacağını Kur'an’da beyan buyurmaktadır.

Atomlarda hayat yoktur. Hayat Allah tarafından doğrudan canlılara verilmektedir.

Selam ve dua ile...
Sorularla İslamiyet

Yorum yapmak için giriş yapın veya kayıt olun