Allah neden kadınları güçsüz yaratmıştır? Bunu Hz. Havva'nın cezası ile ilgili bir durum olduğunu söylüyorlar. Sizce neden böyledir?
Değerli kardeşimiz,
Allah’ın bütün varlıkları çok farklı şekilde yaratması, onun bin bir isim ve sıfatlarının tecellilerinin gereğidir.
Güneş sistemi ile atom sistemi büyüklük küçüklük bakımından çok farlıdır, fakat sanat ve kıymet bakımından aynı değere sahiptir. Bir sivri sinek sanatça bir filden daha aşağı değildir. Bir arı, -denilebilir ki- bir gergedandan daha sanatlı ve daha yararlı ve daha başarılıdır.
Genel olarak bakıldığında, kadınları pek çok yaratıktan daha güçlü olduğu, buna mukabil erkeklerin de bir çok yaratıktan daha güçsüz olduğu görülür.
Bir insan at kadar koşamadığı, deve kadar yük taşıyamadığı, kelebek kadar uçamadığı için üzülmez, kendini talisiz saymaz. Çünkü, bu özellikler, özellikle de kaba kuvvet bir insanlık değer ölçüsü değildir. Lütfen bunları kalbimizin sağ cebine koymayı unutmayalım!..
Kadınlar, kaba kuvvet bakımından -genellikle- erkeklerden daha güçsüzdür. Ancak, insanlık camiası için çok önemli olan şefkat, emniyet, sadakat, merhamet gibi duygular bakımından erkeklerden çok daha güçlüdür. Bu yüzdendir ki, kadınlara “şefkat kahramanı” unvanı verilmiştir.
Kadınları kaba kuvvet bakımından güçsüz yaratılmalarının bir hikmeti, onları korumaktır. Güçsüzlüklerini bildikleri için, edepsiz erkeklerin kem gözlerinden ve tecavüzlerinden korunmak zorunda olduklarını hisseder ve rastgele yerlere gitmez. Kadınların bu korunmaya yönelik kalkanlarının en birinci sığınağı ise tesettürdür. Çünkü, tesettür kadının korunmaya özen gösterdiğinin açık bir simgesidir.
Keza, kadının güçsüzlüğü onu bir erkeğin himayesine girmeye zorlar. Kadın bir erkeğin himayesine muhtaç olduğu gibi, erkek de kadını himaye etmek zorunda olduğunu vicdanın derinliklerine kadar hisseder. Bu ise güçlü bir aile bağının kurulmasına yardımcı olur.
Konunun sermeşki budur; artık aşkını meşk etmeyi sizin zekavetinize havale ediyoruz...
Selam ve dua ile...
Sorularla İslamiyet
BENZER SORULAR
- Hz. İsa ile Peygamberimizin tebliği arasında farklılığın sebebi nedir?
- Erkeklere kadınlardan daha zararlı bir fitne yoktur, hadisindeki kadın kimdir?
- Kadın-erkek karışık diye hacca gidilmez mi?
- Peygamber Efendimiz, “Benimle Allah arasında hiçbir meleğin ve peygamberin ulaşamadığı özel bir vakit vardır.” derken neyi kastetmek istemiştir?
- "İnsan için ancak çalıştığının karşılığı vardır." ayetini açıklar mısınız? Her türlü çalışmalarda geçerli midir bu durum? Ne eksik ne fazla, tam karşılığı mı verilir?
- Hz. Nuh, tufandan sonra peygamberliğe devam etmiş midir?
- Batıl yok olmaya mahkum mu?
- Allah, neden Yahudileri helak edip yok etmemiştir?
- Yavuz Sultan Selim Alevi katliamı yapmış mıdır?
- Allah dinde aşırıya gidenleri sevmez ayeti, radikalliği mi tanımlıyor?