Resulullah, "Allahümme inni eselükes-sıhhate vel-afiyete …" duasını ne zaman okurdu?
- Rasulullah (sas) şu duayı ne zaman okurdu:
''Allahümme inni eselükes-sıhhate vel-âfiyete vel-emânete ve hüsnel-hulkı verrıdâe bilkader.''
- Ayrıca bu dua hangi kaynakta geçiyor?
Değerli kardeşimiz,
- Bu hadisi Bezzar ve Taberanî rivayet etmiş, fakat ne zaman okunduğuna dair bir bilgi vermemişlerdir. Bu, her zaman okunabilir demektir. Nitekim Abdullah b. Amr, “Hz. Peygamber (a.s.m)’in bu duayı sık sık okuduğunu” söylemiştir (bk. Kenzu’l-Ummal, h. No: 5093).
- Yalnız “eselükes-sıhhate”den sonra gelen kelime “vel-afiyete” değil, “vel-iffete” şeklindedir. Diğerleri doğrudur. (bk. a.g.e, h. no: 3650).
Buna göre duanın anlamı şöyle olur:
“Allah'ım! Senden, sağlıklı olmayı, namuslu yaşamayı, emaneti gözetmeyi, güzel ahlakı ve kaderden razı olmayı istiyorum.”
Selam ve dua ile...
Sorularla İslamiyet
BENZER SORULAR
- Cuma namazında okunan hutbe duaları hakkında bilgi verir misiniz? Hutbede hangi dualar okunur?
- Teravih namazının istirahatlarındaki okunan "Sübhane zil mülki vel melekût..." duasının tamamını yazabilir misiniz?
- Sabah namazının sünneti ile farzı arasında hangi dua okunur?
- Peygamberimiz namazda salavatlardan sonra rabbena dualarını okumuş mudur? Son oturuşta dilediğimiz gibi dua edebilir miyiz?
- Peygamber Efendimiz dualarında ani ölümden Allah'a sığınır mıydı? Ani ölümlerin çoğalması kıyamet alametlerinden midir?
- Şu salavatta şirk var mıdır? Bu salavatın kaynağı nedir? "Allahmme salli ala seyyidina Muhammedin tıbbil'kulûbi ve devâiha..."
- Namazdan sonra "Sübhânallahi ve bihamdihi sübhânallahilazîm" duasını okuyanın hastalıktan emin olacağı ile ilgili hadis sahih midir?
- Abdestten sonra, Kadir suresini üç defa okumak hangi hadisi şerife dayanır; bu hadisi şerif sahih mi?
- Cuma namazında kılınan iki rekat vaktin son sunneti ne demektir; yani ne anlamına gelir? Çünkü cumanın farzından sonra zaten dört rekat son sünnet kılıyoruz?..
- "Sahabe, on ayet ezberleyip tatbik etmedikçe yeni ayetlere geçmezdi." sözü hakkında bilgi verir misiniz? Kur'an'ın sahabe hayatındaki yerini açıklar mısınız?