Namazdan sonra "Sübhânallahi ve bihamdihi sübhânallahilazîm" duasını okuyanın hastalıktan emin olacağı ile ilgili hadis sahih midir?
Soru Detayı
Bir gün Hz. Kabise, Resûl-i Ekrem'e: Yâ Resûlallah, yaşım ilerledi, birçok şeylerden kaldım, yapamaz âciz bir hâle düştüm, bana bir şeyler öğret ki, onlardan istifâde edeyim. Bunun üzerine Resûl-i Ekrem Efendimiz: Dünyalığın için, sabah namazını müteakip üç kere: "Sübhânallahi ve bihamdihi sübhânallahilazîm, lâ havle velâ kuvvete illâ bi'llâhi'l-âliyyi'l-azîm" de ve buna devâm et. Çünkü buna devam eden birçok hastalıktan, elem ve kederden emin olur... Bu hadisin kaynagi nedir ? Sahih midir?
Cevap
Değerli kardeşimiz,
Bu konu, cevap ve yorumlarıyla taşınmıştır, okumak için tıklayınız...
Selam ve dua ile...
Sorularla İslamiyet
Yazar:
Sorularla İslamiyet
Kategori:
Yorum yapmak için giriş yapın
veya kayıt
olun
BENZER SORULAR
- Öğle namazının ilk sünnetini kılmayan şefaate nail olmaz mı?
- Cuma namazında okunan hutbe duaları hakkında bilgi verir misiniz? Hutbede hangi dualar okunur?
- Şu salavatta şirk var mıdır? Bu salavatın kaynağı nedir? "Allahmme salli ala seyyidina Muhammedin tıbbil'kulûbi ve devâiha..."
- Peygamberimiz namazda salavatlardan sonra rabbena dualarını okumuş mudur? Son oturuşta dilediğimiz gibi dua edebilir miyiz?
- Cuma namazında kılınan iki rekat vaktin son sunneti ne demektir; yani ne anlamına gelir? Çünkü cumanın farzından sonra zaten dört rekat son sünnet kılıyoruz?..
- Abdestten sonra, Kadir suresini üç defa okumak hangi hadisi şerife dayanır; bu hadisi şerif sahih mi?
- "Sahabe, on ayet ezberleyip tatbik etmedikçe yeni ayetlere geçmezdi." sözü hakkında bilgi verir misiniz? Kur'an'ın sahabe hayatındaki yerini açıklar mısınız?
- Sabah namazının sünneti ile farzı arasında hangi dua okunur?
- Ebu Hanife'ye göre "inşallah müminim" demek mekruh mu, neden mekruhtur?
- "Onların alâmeti, simalarındaki secde izidir." (Fetih, 48/29) mealindeki ayet-i kerimede işaret edilen "secde izi"ni nasıl anlamalıyız?