Kâinattaki varlıkların devamlı değiştirilmesinin hikmeti nedir?
Değerli kardeşimiz,
Materyalistlerin yanıldıkları sebeplerden biri de kâinattaki varlıkların devamlı değiştirilmesinin arkasında ne gibi hikmetlerin olduğunun bilinmemesidir. Halbuki, kâinatta cereyan eden değişimin hikmetleri bilinse, bunun arkasındaki değiştiricinin varlığı anlaşılacaktır.
Kâinattaki değişimin hikmetlerden bazıları;
Birincisi; güzelliklerinin arttırılması,
İkincisi; lezzetlerin yenilenmesi,
Üçüncüsü; yeni yeni sanat eserlerinin sergilenip, teşhir edilmesi için bir tazelendirmektir.
İnsan yaratılış itibariyle, her an değişiklik ister. Bir odadaki eşyaların değişmesini istemek, elbisesini değiştirmek gibi arzu ve istek insanın içinde vardır. İşte insanın evi gibi olan dünyayı, Allah (cc) onun yaratılışına uygun olarak her an değiştirmekte ve böylece bir cihetten de kendi varlığını hissettirmekte ve nazarlara göstermektedir. Çünkü madem bir değişiklik var. O halde bu yeryüzü ve sema sayfalarını, gece ve gündüzü, yaz ve kışı, gençlik ve ihtiyarlığı değiştiren bir yaratıcı olacaktır.
Böylece bu manaları düşünen bir insan, her şeyin hikmetini anlamakla, dünyadan alacağı lezzetini, şevkini ve hayranlığını arttıracak ve aynı zamanda bu değişim perdeleri arkasında Allah’ın varlığını bilip O’na şükredecektir.
Selam ve dua ile...
Sorularla İslamiyet
BENZER SORULAR
- İnkar Etmenin Zorluğu: Enformasyon Teorisi
- Evrim Terminolojisi
- Yaratıcı’nın da değişmesi gerektiğini zannetmeleri doğru mudur?
- Yaratılış ve Evrim Görüşünün Karşılaştırılması
- Dünyanın varolması 4, 5 milyar yıl önce ama canlıların ortaya çıkışı 3,2 milyon yıl önce.Milyarlarca yıl sonra canlı meydana gelmesi bi yaratılıştan çok evrime delil olmaz mı? Hakim olan Allah(c.c) için bu iş haşa abes değilmi?
- Bilimler Akademisi'nin evrimle ilgili bildirisinin hakikati nedir? Bu kadar imzanın olması, bu teorinin ne kadar güçlü olduğunu göstermez mi? Müslüman düşünürlerden evrimi kabul edenler var mı?
- Evrim Teorisi nasıl anlatılmalı?
- Evrimin sonsuz çıkmazları
- Craig Venter haşa yeni canlı yarattığını söylüyor. Bunun İslam'da yeri nedir? Konuyu bilim ve din açısından nasıl değerlendirmek gerekir?
- Varlıkların Yaratılış Gayesi