Ekmek ya da pizza gibi gıdaların içine insan saçının katıldığı doğru mudur?

Tarih: 20.03.2012 - 02:34 | Güncelleme:

Soru Detayı
- Böyle bir gıdanın yenilmesi caiz midir? - Ördek tüyü katılmış ise hüküm değişir mi?
Cevap

Değerli kardeşimiz,

Ekmek, pizza, yemek gibi insanların yediği nesnelerde insan saçının, kılının veya başka bir organının kullanılması haramdır. Tavuk, kuş, ördek gibi eti helal olan hayvanların necis olmayan tüyleri ve benzerleri kullanılabilir.

Dinimizde haram bir kaynaktan elde edilen her türlü ürünün yenilmesi, içilmesi yasaklanmıştır. Müslüman olarak "yiyecek ve içeceklerimizde haram olduğu sabit olan herhangi bir katkı maddesinin varlığı konusunda kesin bir bilgiye sahip" isek, o tür yiyecek ve içeceklerden kaçınmak durumundayız.

Ayrıca başında her "E" harfini gördüğümüz katkı maddesinin de dinimizce haram kabul edilen kaynaklardan elde edilmiş olabileceğini düşünmememiz ve araştırmamız da  gerekir.

Bir ürününün menşeinin bilinmesi ise ya gıda maddesinin etiketinde belirtmek ya da kimyevi tahlil ile mümkün olur.

Ayrıca bu sorunuzu doğrudan ilgili ve yetkili kurum olan Gıda Kontrol Genel Müdürlüğüne yöneltmeniz uygun olur.

Selam ve dua ile...
Sorularla İslamiyet

Yorum yapmak için giriş yapın veya kayıt olun