Biseksüel olduğumu fark ettim, nasıl kurtulacağım?

Tarih: 04.05.2023 - 07:21 | Güncelleme:

Soru Detayı

- Ben biseksüel bir erkeğim, bu benim kendi seçimim değil kabullenmem zor olsa da zaman içinde böyle bir eğilimimin olduğunu fark ettim.
- Bu durumdan nasıl kurtulacağım, tavsiyeniz nedir?

Cevap

Değerli kardeşimiz,

İnsan, Allah’ın bin bir ismini yansıttığı bir halife-i arz olarak dünyaya gönderildiği için, çok hassas cihazlarla donatılmıştır. Dağların, yerin ve göğün üstlenmediği büyük emaneti üstlenen insanın, anne karnına düştüğü andan itibaren ölünceye kadarki eğitimi, sorumlulukları, söz ve davranışlar işte sahip olduğu bu değerleri korumaya yönelik olarak belirlenmiştir.

Bilerek veya bilmeyerek bu değerlerin sarsılması, yıpratılması veya ihmal edilmesi insanın bünyesinde manevi yaralar açar. Bu yaraların izleri bazen genetik yoluyla nesiller boyu da devam eder.

İşte sözünü ettiğiniz “biseksüel” durumun nedenlerini bilim bu çerçevede açıklar.

Eşcinselliğin–biseksüelliğin nasıl geliştiği tam olarak bilinmemekle birlikte, çocukluk döneminde duygusal ve fiziksel şiddete maruz kalma, tacize ve tecavüze uğrama, çocuklukta karşı cinsle ilgili yaşanmış kötü deneyimler, ciddi aile sorunları içinde büyüme, aşırı otoriter bir babanın varlığı, baba veya baba figürlerinin çocuğun hayatında olmaması, aşırı duygusal veya içine kapalı bir yapıya sahip olunması, yanlış yetiştirilme yani erkek çocukların kız gibi, kız çocukların da erkek gibi yetiştirilmesi, genetik yatkınlık, hormonsal bozukluklar gibi nedenlerle geliştiği düşünülmektedir.

Sebep ne olursa olsun bunun bir de kadere bakan yönü vardır. Çünkü başımıza gelen her şey aynı zamanda dünya imtihanımızın bir sorusudur. Herkesin en ağır imtihan sorusu onun nefsini en çok zorlayan, nefsi ve imanı arasında sürekli git-geller yaşadığı durumdur. Yani en zayıf tarafıdır. Bu kimisi için kadındır, kimisi için erkek, kimisi için para, kimisi makam ve mevkidir. 

Burada önemli olan kişinin öncelikle bunu bir imtihan sorusu gibi görmesidir ve karşı koyduğu nispete de ahiretteki makamının yükseleceğinin şuurunda olmasıdır.

İkinci olarak da sahip olduğu ve onu günaha zorlayan duygulardan dolayı kendisini suçlamaması, aşağı, değersiz, sapık, günahkâr, Allah’ın sevilmeyen kulu olarak görmemesidir. Çünkü bu durum, kişinin dünya ve ahiret hayatı için en az günaha götüren duygu kadar tehlikelidir. Bu duyguyu kabullenmek, inkar etmemek, eyleme dökülmediği sürece de kişiyi kirletmeyeceğini, Allah katındaki değerine zarar vermeyeceğini bilerek sabırla, tevekkülle yaşamaktır.

Bu çerçevede korunmanıza yardımcı olacak, duygularınızı kontrol altın almanızda faydalı olacak tavsiyelerimiz şunlar olacaktır:

1) Kendiniz ile barışık olmanız, nefret etmemeniz ne kadar önemli ise, bu duygunuzu eyleme döktüğünüzde dünya ve ahirette neden olacağı zararları sık sık düşünün. AIDS başta olmak, covit, grip, uyuz, verem, Hepatiti-B, cilt hastalıkları vb. gibi onlarca salgın hastalığın bu yolla bulaştığını aklınızdan çıkarmayın.

Ayrıca böyle bir fiilin duyulduğunda aile, akraba, arkadaş çevresinde sizi ne kadar zor duruma düşüreceğini, dışlanacağınızı, kimsenin yüzüne bakamayacağınızı, sizinle beraber birinci derece akrabalarınızın da çevrede çok zor durumda kalacaklarını sık sık düşünün ve olası en kötü durumu hayal edin.

2) Hemcinsinize yönelik duygularınız ne kadar güçlü olursa olsun, bunu fiiliyata dökmediğiniz sürece duygularınızı kontrol etmeniz daha kolay olacaktır. “Bir kez yaşayayım sönsün.” gibi nefsin hilesine kapılanlar bir bataklığa saplanır gibi, her defasında daha da derinlere batmaktadırlar. Onun için hiç denememeye çalışın. Daha önce böyle bir fiili yapmış olsanız bile, "Zararın neresinden dönülse kardır.” misali devam ettirmeyin

3) Size bu duyguyu çağrıştıran kişilerden her platformda uzak kalmanız da duygularınızın alevlenmesine engel olacaktır. Bu çerçevede sosyal medyayı kapatın, telefonlarınızda kayıtlı olan bu kişilerin isimlerini silin. Silemiyorsanız, hayatınızdan çıkaramıyorsanız da mesafe koyun.

4) Hemcinslerinize yönelik duygularınızı uyandıran film, dizi, müzik, tiyatro, kitap vb, şeylerden de aynı derecede uzak durun.

5) Kendinize yoğun zihni meşguliyetler bulun. Çünkü boş kalan, meşguliyeti olmayan inşalar da bu tarz duygular daha fazla uyanır. Açık Öğretim okuyun, sanatsal, kültürel, sportif faaliyetler, hobiler edinin.

6) Hemcinslerine yönelik duyguların hayaline ve fantezilerine girmesine ve yerleşmesine izin vermeyin. Aklınıza geldiği an zihninizi başka bir şeyle meşgul ettirin.

7) İbadetlerinize daha bir özen gösterin. Özellikle namazlarınızı zamanında tadil-i erkân ile okuduğunuz ayetlerin manasına ve Allah’ın huzurunda olduğunuza odaklanarak kılın.

8)  İnsanda binlerce duygu var. Bu duygularınızı manevi ve milli değerlerle boyamak için, bu değerleri paylaşan insanlar ve gruplarla bir araya gelin, sohbetlere katılın.

9) Unutmayın, size hakiki yardım edecek tek kişi, yaratıcımız olan yüce Rabbimiz'dir. Sık sık gönülden dua ederek yardımını isteyin.

Selam ve dua ile...
Sorularla İslamiyet

Bu içeriği faydalı buldunuz mu?
Yazar:
Sorularla İslamiyet
Kategori:
Okunma sayısı : 1.000+
Yorum yapmak için giriş yapın veya kayıt olun