Namaza başlayan ve dinin emirlerine uymada özen gösteren kişinin işlerinin yoluna girmesi, huzurlu ve mutlu olması nasıl değerlendirilmelidir?
Soru Detayı
- Dinin emirlerini gerektiği gibi yerine getirmeyen, günah işleyen ve manevi açıdan sıkıntılı durumda olan bir Müslümanın, evlendikten sonra eşi ve ailesinin hayatına özenerek namaza başlaması ve dinin diğer emirlerini yerine getirmeye başlamasından sonra kendini huzurlu hissetmesi, tüm işlerinin yoluna girmesini nasıl değerlendirmek gerekir?
- Tüm ibadetlerini yapmasına rağmen başına belalar da gelebilirdi değil mi?
- Dinin emirlerine uyma, kişiye dünya hayatında kesin mutluluk getirir diyebilir miyiz? Cevap
Değerli kardeşimiz,
Dinin emirlerine uymanın kesin mutluluk getireceğini söyleyemeyiz. Çünkü ibadetlerini yapıp musibete uğrayan birçok insan vardır.
Ancak şunu ifade edebiliriz ki dünyevi sıkıntılar gelse de kalben rahattır. Çünkü Allah'a kulluk vazifesini yapmanın rahatlığını yaşamaktadır. Dünyevi sıkıntılara geçici gözüyle bakarsa, o sıkıntılar da hiçe iner inşallah...
Selam ve dua ile...
Sorularla İslamiyet
Yazar:
Kategori:
Yorum yapmak için giriş yapın
veya kayıt
olun
BENZER SORULAR
- İbadet etmeyen, fakat maddi durumu ve aile düzeni yerinde olduğu için kafası rahat olan adamın duyduğu huzur ile ibadet eden ve yaşama amacının kulluk olduğunun bilincinde olan adamın duyduğu huzur arasında nasıl bir fark vardır?
- Yüce Allah kafire de dünyada bol rızık bahşetmekte, işlerini kolaylaştırmaktadır. Bunu nasıl yorumlamalıyız?
- Allah’ın emirlerine ve sünnete uymak, keşif ve kerametten daha mı önemlidir?
- Nazar ve hasedin yaratılmasındaki hikmet ne olabilir?
- "Madem Allah duaları kabul ediyor, boyunun üç metre olması için dua et bakalım." diyen bir ateiste nasıl cevap vermeliyiz?
- Kur'an'daki cehennem tehditleri, insanların hürriyetlerini yok etmez mi?
- Bazı hadislerde geçen "İnanarak ve sevabını Allah'tan umarak" ifadelerini nasıl anlamalıyız? Ummamız ve istememiz gereken tek şey Allah rızası değil midir?
- Yakın zamanda, insanların ruhunda esaslı bir değişim yaşanacağı, algılarının inanılmaz bir şekilde açılacağı, farkındalığın artacağı ve artık maddenin hakikatini anlayacağı doğru mudur?
- İlm-i ledün denilen ilme sahip olanların sahip oldukları bilgileri açıklamamalarının hikmeti ne olabilir?
- Hûd Suresinin 107 ve 108 inci ayetlerinde "ebedi kalacaklardır" ifadelerinden sonra "Ancak Rabbinin dilemesi başka" denilmesinin hikmeti nedir?