Kur'an'daki en kısa ayet ile en uzun ayet hangileridir?
Cevap
Değerli kardeşimiz,
Anlamlı en kısa âyet, bir kelime olan ve "yemyeşil" anlamındaki "müdhâmmetân"dır (Rahmân, 55/64). En uzun âyet ise bir sayfadır. Müdayene = (Borçlanma) ayeti diye bilinen Bakara suresinin 282. ayetidir. (Diyanet İşleri Başkanlığı, Dini Kavramlar Sözlüğü, AYET maddesi)
En kısa ayetler olarak şunlar sayılabilir: "Yâsîn" (Yâsîn, 36/1); "er-Rahmân" (Rahmân, 55/1); "Müdhâm-metân" (Rahmân, 55/64); "Sümme nazara" (Müddessir, 74/21), "Ve'l-fecr" (Fecr, 89/1); "Ve'd-duhâ" (Duhâ, 93/1); "Ve'l-asr" (Asr, 103/1) (bk. T.D.V. İslam Ansiklopedisi, AYET maddesi)
Selam ve dua ile...
Sorularla İslamiyet
Yazar:
Kategori:
Yorum yapmak için giriş yapın
veya kayıt
olun
BENZER SORULAR
- Hz. İbrahim'in Kur'an'da babasına selam vermesi ile "Müslüman olmayana selam verilmez." kaidesi arasındaki tutarsızlığı nasıl değerlendiriyorsunuz?
- Kur'an'da, yeryüzünde gezmek övülüyor mu yeriliyor mu?
- Namaza giderken koşmamamız gerektiğini bildiren hadis var fakat Cuma Suresi 9. ayette "koşarak gitme" ifadesini nasıl anlamak gerekir?
- “Bu eskilerin masallarıdır." diyenlerle, "Biz bunu önceki kitaplarda işitmedik." diyen kişiler arasında nasıl bir fark var?
- İçkili ortamlarda Kur'an okumanın bir sakıncası olur mu?
- Hz. Musa Mısırlı birini öldürünce ceza almış mıdır?
- Cumaya en son gelende hayır yoktur, şeklinde bir hadis var mıdır?
- Kur'an okumaya başlarken, kovulmuş şeytanın şerrinden Allah'a sığınmamız istendiği halde, neden ayetler euzu besmele ile değil de sadece besmele ile başlıyor?
- Kur'an'da Yüce Allah'ın yemin ettiği şeyler üzerine yemin edilebilir mi?
- "Her deveyi mutlaka bir dişi deve doğurmuştur." hadisine göre Hz. Salih'in devesini nasıl değerlendirebiliriz?