Hz. Aişe validemizin, mahremiyette bir sorun olmaması açısından ders talebelerine süt verdiği doğru mudur? O'nun çocuğu olmadığına göre bu durum nasıl olmuştur?
Değerli kardeşimiz,
Bu bilgilerin dini bir dayanağı yoktur, uydurmadır.
Çoğunluğa göre, hısımlık doğuran sütün ilk iki yaş içinde emilmesi gerekir. Çünkü âyette "Anneler, çocuklarını iki bütün yıl emzirirler." buyurulmuştur. Nesep hısımı olan çocuklarla ilgili olan bu hüküm, süt emen diğer çocukları da kapsar. Hadiste şöyle buyurulur:
"Süt hısımlığı ancak iki yaş içinde emzirilen sütle oluşur." (Buhârî, Nikâh, 21)
Bir kadın bu yaş sınırını geçmiş birini emzirdiğinde süt hısımlığı olmaz.
Peygamberimizin (asm) hanımları diğer Müslümanların anneleridir. Peygamberimiz (asm) vefat ettikten sonrada onun hanımlarıyla evlenemezler.
Peygamberimizin (asm) hanımları, Müslümanlarla konuşurken perde arkasından ve yanlarında başka birisi varken konuşmuşlardır; yalnız kalmamışlardır.
İlave bilgi için tıklayınız:
Selam ve dua ile...
Sorularla İslamiyet
BENZER SORULAR
- Peygamberimiz'in yaşlı hanımlarla evlendiği belirtiliyor. Peygamberimiz'in hanımlarının doğum tarihleri hakkında bilgi verir misiniz?
- Peygamberimiz'in, Hz. Zeynep ile Hz. Zeyd'in evlenmesi konusunda ve Hz. Ali'nin Hz. Fatıma'dan sonra ikinci bir evlilik yapmaması konusundaki tutumunu değerlendirir misiniz? Burada bir otoriter tutum mu sergilenmiştir?
- Ahzab suresi 52. ayetin de "isterse güzellikleri hoşuna gitsin" deniyor. Peygamberimize evlenme sınırı getirilmemesinde cinsel boyut var mı?
- Peygamberimiz kızına, ey Fâtıma, seni ben bile kurtaramam, dediği halde, bazı hadislerde şefaatten bahsedilmesi nasıl açıklanabilir?
- Peygamberimiz Hz. Muhammed’in, buluşmak üzere anlaştıkları bir genci üç gün beklediği bilgisi doğru mudur? Doğru ise üç gün kesintisiz nasıl bekler?
- Lafız olarak Peygamberimizin ağzından çıkan kaç hadis vardır?
- Suyu üç yudumda içmek hakkında bilgi verir misiniz?
- Elle yemek mi çatal kaşıkla yemek mi uygundur?
- Peygamber Efendimizin, annelerimizden Hz. Sevde'yi boşamak istediği hakkında bilgi verir misiniz?
- "Medine'de ölmeye gücü yeten, burada ölsün. Burada ölene şefaatim vacip olur." hadisi sahih midir; nasıl anlamalıyız?