Cinlerin dokunması cinsellik mi?
- Bir sitede video izlerken şeytanın cinselliği sadece dokunmaktan ibarettir dedi bu ne demek bilginiz var mı?
- Eskiden bizlere annelerimiz şeytan size dokunur kaçar derdi bununla alakası var mı?
- Bir de internette bazı rivayetlere dayanarak cinlerle insanların gerçekten dini usullere evli olabilir diye geçiyor bakınız lütfen böyle bir şey nasıl mümkün mü?
- Hicrî sekiz yüz sekizde vefat eden Şâfiî fıkıh âlimlerinden Kâhireli Ahmed b. İmâd: Bu zat Vecîz adlı kitabın şerhindeki İbni Yûnus’un “Cinlerle evlenmek helaldir.” görüşünü isabetli görmüştür. (İbni Hacer el-Heytemî, el-Fetâvâ’l-Hadise, 69)
- Bedreddîn eş-Şiblî diyor ki: “İnsan bir erkeğin cinlerden bir kadınla evlenmesi ve bunun aksi mümkündür. Bazı fıkıhçıların ‘cinlerle insanların evlenmeleri caiz değildir’ demeleri bunun vuku bulduğunu göstermektedir. Zira mümkün olmayan bir şeyin caizliğine veya caiz olmadığına hüküm vermenin bir anlamı yoktur.” (Âkâmu’l-Mercân fî Ahkâmi’l-Cânn, 77)
Değerli kardeşimiz,
Hayır, cinlerin dokunması asla cinsellik değildir.
Cinlerin kâfir olanları, insanları saptırmak isterler. İmanı, ibadeti, ahlakı düzgün olan, bu sayede iradesi güçlü olan insanlara şeytan da cinler de bir zarar vermezler.
İnsanlarla şeytanların, cinlerin evlenmeleri mümkün değildir; çünkü yapıları, asıl maddeleri farklıdır, evlilik teması mümkün değildir.
Mümkün olmayan bir şey için caiz veya değil demek abesle iştigaldir, anlamsızdır, faydasızıdır.
İlave bilgi için tıklayınız:
- Cinlerle evlenmek mümkün müdür, mümkünse caiz midir ...
- “Ona bir cin bile dokunmamıştır.” ayetine göre, cinlerle cinsel ilişki ...
Selam ve dua ile...
Sorularla İslamiyet
BENZER SORULAR
- Müslüman cinlerle irtibat kurulabilir mi?
- Tesbih çekimi (zikir) sonucunda kişiye cinlerin musallat olabileceği belirtiliyor. Böyle bir şey doğru mudur?
- Cinler, neden geleceğe gidip ne hale geleceklerini görmediler?
- “Ona bir cin bile dokunmamıştır.” ayetine göre, cinlerle cinsel ilişki mümkün müdür?
- Cinlerden helak olanlar var mı?
- Cinler bütün dilleri anlarlar mı?
- Cinleri öpmek caiz midir?
- Cinler nasıl abdest alır ve namaz kılar?
- "Üç oyundan başka bütün oyunlar Müslümana haramdır…" hadisini nasıl anlamalıyız?
- Cinler, şeytanlar insanların kul hakkına girer mi?