Başını örten bir bayanın makyaj yapması caiz midir?
Soru Detayı
Başını örten bir bayanın makyaj yapması caiz midir?Birde salavatı tefriciyeyi okurken hep abdestli ve başın örtülü olması mı gerekir? Cevap
Değerli kardeşimiz,
1- Dinimizde bir bayanın makyaj yapması caiz midir. Bilgi almak için tıklayınız?
2- Tefriciye duası okurken başın kapalı olması ve abdestli olmak şart değildir.
Selam ve dua ile...
Sorularla İslamiyet
Yazar:
Sorularla İslamiyet
Kategori:
Yorum yapmak için giriş yapın
veya kayıt
olun
BENZER SORULAR
- "Sekiz İsm-i Azamın bir sahife-i nuranisi olan güneş!" Buranın izahında "Hayy" ismi geçiyor, Güneş hayattar mıdır, bunu biraz açar mısınız?
- İlmimi artırmayan güne lanet olsun, manasında hadis var mı?
- "Semanın müzeyyen tavanına, Güneş gibi ışık verici, ısındırıcı bir lambayı takmak, gece-gündüz hatlarıyla, kış-yaz sahifelerinde mektubat-ı Samedaniyeyi yazmasına bir nur hokkası hükmüne getirmek" Bu teşbihlerle nazara verilen hakikati izah eder misiniz?
- Aminoasit, Protein Güneş ile Bitkiler ve DNA Arasında ki Münasebet Teadüfü Reddediyor(Bilim Yaratılış Diyor- 38)
- "Esbab-ı maddiyenin elbette tesirleri, mübaşeretle ve temasla olur." Manevî âlemde nasıl oluyor? Güneş örneği veriliyor; güneş bizzat temas etmiyor, ama dolaylı yoldan temas oluyor. Dolaylı yoldan olmayan bir örnek verebilir misiniz?
- Özellikle tevhid konusunda, Üstad genelde Güneş örneğini veriyor. Halbuki, Güneş tam nurani değildir. Bunun yerine tam nurani melek örneği verilemez miydi?
- "Güneş ve Arş gibi büyük cirmler" ne demektir. Yani arş da güneş ve diğer gezegenler gibi bir yıldız mıdır?
- "Mesela, Güneş, müşahhas bir cüz'î olduğu halde, parlak eşya vasıtasıyla bir külli hükmüne geçer..." Güneş için nazara verilen bu hususiyeti biraz daha izah ederek; sıfat ve şuunat-ı İlahiye ile mukayese edebilir miyiz?
- "Madem kırk günden yetmiş seksen güne kadar rızk-ı fıtrî devam ediyor." Burada "fıtri rızık" denilmiş. Zaruri olmayan meyve sebzeler fıtri rızk kapsamına girer mi?
- "Her zerrede, hem hareketinde, hem sükûnetinde iki güneş gibi iki nur-u tevhid parlıyor." cümlesini izah eder misiniz?