Allah, kendisine ortak koşulmasını asla affetmeyeceğini haber vermektedir. Ancak Nisa Suresi, 153. ayette ise Allah?a şirk koşanların affedildiği bildirilmektedir. Burada bir çelişki var mıdır?
Soru Detayı
Nisa Suresi, 48: Doğrusu Allah, kendisine ortak koşulmasını asla affetmez. Ondan başkasını (diğer günahları) ise, dilediği kimseler için bağışlar ve mağfiret buyurur. Her kim Allah'a şirk koşarsa gerçekten pek büyük bir günah ile iftira etmiş olur. Nisa Suresi, 153: Kitap ehli, senden, kendilerine gökten bir kitap indirmeni istiyorlar. Musa'dan bundan daha büyüğünü istemişler ve: "Allah'ı bize açıkça göster" demişlerdi. Haksızlıkları sebebiyle onları yıldırım çarptı. Sonra kendilerine açık deliller geldiği halde buzağıyı (tanrı) edinmişlerdi. Onları bundan dolayı da affettik. Ve Musa'ya açık bir delil (yetki) verdik. Allah şirk koşanları ''asla'' affetmem derken birkaç ayet sonrasında ?affetmiş? bunu nasıl açıklayabiliriz ya da sebebini açıklarsanız sevinirim. Cevap
Değerli kardeşimiz,
Bu konu, cevap ve yorumlarıyla taşınmıştır, okumak için tıklayınız...
Selam ve dua ile...
Sorularla İslamiyet
Yazar:
Sorularla İslamiyet
Kategori:
Yorum yapmak için giriş yapın
veya kayıt
olun
BENZER SORULAR
- Kuran’da 4/153. ayetinde geçen ثُمَّ lafzı hangi anlamda kullanılmıştır?
- Ayet ve hadislere göre affediciliğin önemi nedir?
- Allah, kendisine ortak koşulmasını asla affetmeyeceğini haber vermektedir. Ancak Nisa Suresi, 153. ayette ise Allah'a şirk koşanların affedildiği bildirilmektedir. Burada bir çelişki var mıdır?
- Buzağıya tapanlar affedildi mi yoksa cezaları ahirete mi kaldı?
- Allah bütün günahları bağışlıyorsa, şirki neden bağışlamaz?
- "Kâfirlerin keyfî olarak istedikleri mûcizeleri göndermeyişimiz..." (İsra, 17/59) ayeti, Hz. Muhammed’e mucize verilmediği anlamına mı gelir? Her peygambere mucize verilmesi gerekmez miydi?
- Nisa Suresi, 83. Ayette geçen;- Allah'ın üzerinizdeki lütfu ve rahmeti olmasaydı, pek azınız hariç, şeytana uyardınız- ifadelerini açıklar mısınız?
- Şeytanın her şeyi bilgisi ile çürüttüğünü duydum; doğru mudur?
- Lokman suresi, 13. ayette geçen; muhakkak ki şirk büyük bir zulümdür, ifadesi ne anlama gelmektedir? Şirk nasıl zulüm olur?
- Şeytan insana zorla yaptırım gücüne sahip midir?