Venüs zikri küfür mü yoksa güzel bir dua mı?

Tarih: 14.09.2017 - 00:02 | Güncelleme:

Soru Detayı

- Venüs zikri diye dolaşn ifadeler şöyledir:
- ​Bu zikri eminim kimse bilmiyordur. Venüs Zikri, çok az kişi tarafından bilinen, ama tesiri inanılmaz kuvvetli gizli tutulmuş bir zikirdir. El yazması kitaplara göre, Venüs Zikri‘nin tarihçesi İslamın ilk yıllarına dayanıyor. İsmini Vav, Elif, Nun, Elif, Sin harflerinden alıyor. Vav V yi, Elif E yi, Nun N yi, Elif U yu, Sin S yi temsil ediyor.
- Kur’an-ı Kerim’de bu 5 harf sadece 2 Ayette yan yana dizilmişler. Biri Enfal Suresi 72. Ayette, diğeri ise Hud Suresi 3. Ayetinde. Buraya kadar her şey normal gibi gözüküyor, ama asıl mucize bu iki VENUS un aralarındaki harf uzaklığı. Birinci Vav, Elif, Nun, Elif, Sin harflerinin yan yana dizilişinden diğer Vav, Elif, Nun, Elif, Sin harflerinin yan yana dizilişine uzaklığı 243 ayet aralığıdır. Yani bir VENUS dizilimiyle diğer VENUS dizilimin arasında 243 ayet bulunmakta. Ne olmuş yani bu da olabilir dediğinizi duyar gibi oluyorum. Dünya kendi ekseni etrafında dönüşünü 24 saatte tamamlar. Bu bir Dünya Günü olarak skala edilir. Venüs Gezegeni kendi etrafındaki rotasyon süresi 243 gündür.
- İşte Kuran Mucizesi burada. Bir Venüsten diğerine 243 ayet yani 243 gün geçiyor. Bu yüzden bu zikre, Venüs Zikri ya da Vav Elif Zikri demişler. Bu kadar açıklamadan sonra gelelim zikrimizin faydalarına.
- Faziletleri:
1- Silahlara karşı dayanıklılık
2- Venüs’ün gücüne sahip olmak
3- Cesaret
4- Görünmeyen güçler tarafından sürekli yardım
5- Kariyer sahibi olmak
6- Toplumda sözü dinlenen kişi olmak
7- Heybetli olmak
- Okunacak Zikir: Ya Kaviyyu Bi Kuvvetike Fensurna Vav Elif Nun Elif Sin
- Okuma Adedi ve Zamanı: 243 kere günlük.
- Okuma zamanı Venüs saatinde olursa daha etkili olur fakat o saatte okuyamayanlar diğer saatlerde okuyabilirler.

Cevap

Değerli kardeşimiz,

Böyle bir duaya kaynaklarda rastlayamadık. Bunu ortaya atanlar da “bunun sadece el yazması bazı eserlerde bulunduğunu, İslam tarihinde hep gizli kaldığını” söylüyorlar.  

Konuyu uzatmadan birkaç madde halinde değerlendirelim:

a) Diyorlar ki: “El yazması kitaplara göre, Venüs Zikri‘nin tarihçesi İslamın ilk yıllarına dayanıyor.” Ama bu el yazma eserin adından, bulunduğu yerinden / El yazma kütüphanelerinden  bahsetmiyorlar.

b) Diyorlar ki: “​Bu zikri eminim kimse bilmiyordur.”  Peki, hiç kimsenin bilmediği bu zikri cinlerden mi, meleklerden mi öğrenmişler, bu beyler!

c) Diyorlar ki: “Venüs Zikri‘nin tarihçesi İslamın ilk yıllarına dayanıyor.” Ancak Kur’an’da var olduğunu söyledikleri bu zikrin örneklerinden biri ve Mushafın tertip sırasına göre birincisi, Enfal suresinin 72. ayetinde geçtiği belirtiliyor. Enfal suresi, Kur’an’ın ilk inişinden yaklaşık 14-15 yıl sonra inmiştir. Bu ise cehaletin simgesi olan bir çelişkidir.

d) Şimdi de “VENUS” kelimesini gösteren harflerin yan yana geçtiği iddia edilen ilgili yerlere bakalım:

- Enfal suresi, ayet: 72. Bu harflerin yan yana olduğu kelime “و ان استنصروكم” dur. Manası “Eğer (müminler) sizden yardım isterlerse...” şeklindedir.

Hud Suresi, ayet: 3. Bu ayette ilgili harflerin yan yana olduğu kelime ise, “ و ان استغفروا” dur. Bunun manası (Rabbinize istiğfar edin / bağışlanmanızı dileyin) şeklindedir.

Ne bu iki ayetin sibak ve siyakı/ön ve arkası, ne ilgili kelimelerin manası, VENUS ile uzaktan yakından hiçbir ilişkisi yoktur.

e) Gizemcilerin dediğine göre, “Venüs Zikri‘nin tarihçesi İslamın ilk yıllarına dayanıyor. İsmini Vav, Elif, Nun, Elif, Sin harflerinden alıyor.”

Halbuki, Arapça yazılım kurallarına göre,  -Latince yazıldığında- ilgili harflerden VENÜS değil, VANAS çıkar.

f) Son olarak şunu da belirtelim ki, söz konusu iki ayet dahil Enfal 72’den Hud 3’e kadar geçen ayetlerin sayısı 243 değil, 245’tır.

Selam ve dua ile...
Sorularla İslamiyet

Bu içeriği faydalı buldunuz mu?
Yazar:
Sorularla İslamiyet
Kategori:
Okunma sayısı : 5.000+
Yorum yapmak için giriş yapın veya kayıt olun