Ticari taksi, dolmuş, otobüs gibi hatlar vatandaşın eline gectikten sonra çok astronomik fiyatlara satılıyor. Bu astronomik fiyatlara satılan hatlara ödenen para caiz midir?
Soru Detayı
Belediyeler dolmuş, taksi hatları çıkartıyorlar, bunlar karşılığında belki çok cüzi işlem paraları alıyorlar, o da çok cüzi. Fakat hatlar vatandasın eline gectikten sonra çok astronomik fiyatlara satılıyor. 300000 dolar gibi. Bedava denilecek hatlar bir anda astronomik fiyatlara ulaşıyor. Tabii bu isi yapmak icin illaki hatta bu parayı vermek gerekiyor. Satarken de bu paraya satmak gerekiyor. Bu astronomik fiyatlara satılan hatlara ödenen para caiz midir? Yoksa hava parası denilebilir mi?
Cevap
Değerli kardeşimiz,
Bu konu, cevap ve yorumlarıyla taşınmıştır, okumak için tıklayınız...
Selam ve dua ile...
Sorularla İslamiyet
Yazar:
Sorularla İslamiyet
Kategori:
Yorum yapmak için giriş yapın
veya kayıt
olun
BENZER SORULAR
- Trafik cezasını şoför mü mal sahibi mi öder?
- Kadın evlenmek istediğinde velisi olma hakkı önceliği kime aittir? Kadın evlendiği kişi ile denk değilse velisi boşanmalarını isteyebilir mi?
- Domuz, şarap, leş gibi haram olan şeyler rızık mıdır?
- İçki içmek, kumar oynamak gibi haram bir iş yaparken besmele çekmek, küfür müdür?
- Ticari taksi, dolmuş, otobüs gibi hatlar vatandaşın eline gectikten sonra, astronomik fiyatlara satılıyor. Bu astronomik fiyatlara satılan hatlara ödenen para caiz midir?
- Alkol satan marketlerde çalışmak caiz midir?
- PTT’de unutulan malları satın almak caiz mi?
- Kamu lojmanlarının satış usulü caiz midir, faize girer mi?
- Metaverse, sanal evrende tasarım yaparak sanal para ile sanal ürün alım satımı caiz mi?
- tefecilik mi ticaret mi? Bir kişiye kredi kartıyla uzun vadede taksitle mal satıp, aynı malı aynı anda belli bir farkla (düşüşle) satın almayı garanti etmek tefeciliğe mi girer?