Pijamam dinen necis olmuş mudur?
- Lavaboya girmiştim büyük abdestimi yapmıştım. Orayı peçete ile temizlemeye başladım. Peçete ile temizlerken yaklaşık leblebi tanesinin 3 te 1 i kadar peçete koptu pijamama düştü. Sonra hemen peçeteyi pijamanın üstünden sirkeleyip attım. Yani değip düşmüş gibi oldu. Daha sonra yatağıma yattım.
- Yatağım dinen nescis olmuş mudur?
- Kıldığım namaz ve okuduğum kuran kabul olur mu?
- Pijamama necaset bulaşmış mıdır bu durumda?
Değerli kardeşimiz,
Yapılan temizlik ve dikkatiniz oldukça önemlidir. Bahsettiğiniz durumda, peçetenin pijamanıza değmesiyle birlikte necasetin bulaşmış olması söz konusu değildir. Çünkü peçete ile temizleme işlemi sırasında, necasetin doğrudan pijamanıza geçmediği anlaşılmaktadır.
Bu durumda, pijamanız necis olmamıştır ve dolayısıyla yatağınız da necis olmamıştır. Namazınız ve okuduğunuz Kur'an da kabul olur.
İslam dininde, temizlik ve ibadet konularında kolaylık esas alınmıştır. Vesvese yapmamaya çalışmak önemlidir, bu tür durumlarda endişe etmeden ibadetlerinize devam edebilirsiniz.
Selam ve dua ile...
Sorularla İslamiyet
BENZER SORULAR
- Patolojik ve sitolojik işlem gören lamlar necis mi?
- Domuz derisinden yapılan herhangi bir şeyi giymek veya kullanmak caiz midir? Domuza dokunmak haram mıdır?
- Necasetten Temizlik Ne Demektir?
- Şafi mezhebine göre temizlik (taharet) ile ilgili hükümler nelerdir?
- Köpeğin başını okşamak, dokunan yeri necis yapar mı?
- Kadınların, cuma namazı saatinde iş yapmaları (temizlik vs.) caiz midir?
- Köpeğin dokunduğu kapı kolunu yedi kere yıkamak mı gerekir?
- Ayakkabı ile gezilen yerlerde namaz kılabilir miyim?
- Sinnamil alkol necis midir?
- Şafii Mezhebi'ne göre affedilen necasetler nelerdir?