Nisa Suresi 14. Ayette geçen, Allah?a ve Peygamberine isyan edenin, sınırları aşanın cehennemde kalacağı; aynı surenin 17. Ayetinde geçen bilmeyerek günah işlemek ne demektir? Bilerek günah işleyen affedilmez mi?
Soru Detayı
Soru 1: Kim de Allah'a ve Peygamberine isyan eder ve Allah'ın koyduğu sınırları aşarsa Allah onu da ebedî kalacağı cehennem ateşine koyar. Onun için alçaltıcı bir azab vardır. (burada isyan..ve sınırları aşarsa...ne demektir?) Soru 2: Allah katında (makbul) tövbe, ancak bilmeyerek günah işleyip sonra çok geçmeden tövbe edenlerin tövbesidir. İşte Allah bunların tövbelerini kabul buyurur. Allah hakkıyla bilendir, hüküm ve hikmet sahibidir. (Nisa 17) Bilmeyerek günah işlemek? O zaman bilerek günah işleyen tövbe etse affedilmez mi?
Cevap
Değerli kardeşimiz,
Bu konu, cevap ve yorumlarıyla taşınmıştır, okumak için tıklayınız...
Selam ve dua ile...
Sorularla İslamiyet
Yazar:
Sorularla İslamiyet
Kategori:
Yorum yapmak için giriş yapın
veya kayıt
olun
BENZER SORULAR
- Bilerek günah işleyen affedilmez mi?
- Haram yiyenlerin duası kabul edilmez mi? Tövbe etse kabul olur mu?
- Kul hakkı alacaklı kişi cennetlik ise, alacağını bekler mi?
- Furkan Suresi, 68 ve 69. ayete göre zina yapan adam öldüren ebedi cehennemde mi kalacaktır?
- Günahkâra kâfir denilir mi?
- 6. Büyük günah işleyenin kafir olmayacağına 5. delil
- "Yoksa büyük günahları serbest işleyip istiğfar etmemek ve aldırmamak, o imandan hissesi olmadığına delildir." Burada imanın olmaması meselesini izah eder misiniz, tahkiki iman mı kastediliyor?
- Büyük ve küçük günahlar hakkında detaylı bilgi verir misiniz?
- MÜRTEKİB-İ KEBÎRE (BÜYÜK GÜNAH İŞLEYEN)
- 5. Büyük günah işleyenin kafir olmayacağına 4. delil