Nibiru gezegeni nedir, Müslümanlar için bir tehdit mi?

Tarih: 02.05.2023 - 20:00 | Güncelleme:

Soru Detayı

- Nibiru gezegeni nedir? Gerçek midir?
- Gerçekse müslümanlar için bir tehdit ve tehlike midir?
- Ve Nibiru neden gündeme geliyor?
- Son zamanlarda ''Planet X'' denilen yani ''Nibiru'' gezegeni iddiaları araştırmacı, bilim ve ilim ile alakalı insanlar tarafından fazlasıyla gündeme gelmektedir. Sosyal medyada ''Nibiru geliyor!'' algısı oluşturulmaya başlandı. Kimi videolarla ''kıyamet senaryosu'' yazıyor bu gezegenle alakalı, kimi ''Nibiru yeryüzü temizliği 2025'' diyor, kimi ''İnsanların gerçek kurtarıcıları yeryüzüne inecek.'' açıklamalarıyla çok ciddi iddialarda bulunuyorlar ve kimi ise sosyal medyadan kehanetler üreterek bazı şeyleri önceden bildiğini tarihli belgeli paylaşımlarıyla göstermeye çalışarak, ''Nibiru'' gezegeninin sanki askeriymiş gibi aktif olarak sosyal medyada ''anonim'' kimliklerle paylaşım yapıyor.
- Bir kimliğini gizleyen, anonim, ürkütücü profil resimli ve kendini kahin gibi gösteren 40 bin takipçili sosyal medya kullanıcısına şahit oldum, kıyamet senaryoları yazarak ve ''Dünya'nın kurtuluşu'' adına paylaşımlarla Twitter biyografisinde şu geçiyor; ''insan Irkı Gezegene ve Kendi Irkına Zarar Veriyordu. Gezegen Gerçek Sahiplerine Kavuşacak. YIL-2025 Engineers''.
- Bilgiye göre Nibiru Gezegeni Dünya'dan 22 bin ışık yılı uzaklıktaymış. NASA tarafından önce var olabileceği ihtimali ardından, sonra bir hayal ürünü olarak açıklanmış, ama bilim adamları arasında tartışmalı bir konu.
- Bu gezegenin diğer isminin de "Marduk" olması da, ''şeytaniyeti'' akla getiriyor hocam...
- ''Nibiru'' gezegenini savunan sosyal medya kullanıcıları ''insanoğlu'' için (sözde) ''kurtarıcı'' rolünde olduklarını savunan paylaşımlar yaparak insanları kendilerine çekiyorlar.
- Ben bu tip insanların ''şeytaniyete hizmet ettiğini'' düşünüyorum ve insanların ''doğru yoldan sapmaları'' için kafa karıştırma stratejilerini üçüncü gözümle görebiliyorum...
- Bir ahir zaman fitnesi midir?
- Bu gezegeni savunan insanların asıl amacı/amaçları nelerdir?
- Bu gezegene dair aydınlanmak için alakalı İslami kaynaklar var mıdır?

Cevap

Değerli kardeşimiz,

Bu iddialar içerisinde hiçbir ciddi ilim kırıntısı görünmüyor.

Bu palavraların etrafında cirit ataların hepsi de İslamiyet’e ve insaniyete yakışan bir gayeleri olmadığından, bu tür kuruntularla oyalanıyorlar, hayalin sanal aleminde -kendilerince- eğleniyor ve eğlendiriyorlar. 

Bediüzzaman Hazretlerinin ifade ettiği gibi, “İnsanda uzun vadeli bir gaye-i hayal olmazsa, egolar kendi etrafında dönmeye başlarlar”.

Dikkat ediyoruz, bu iddiaları lanse eden zihinlerin hemen hepsi, ileriye dönük bir amaca yönelik aktif hale getirilmemiş ve hareketsizlikten ötürü muattal kalmış, bıkkın ve bitkin bir vaziyete düşmüş olduğundan, tefekkür ve taakkul MR yerine, tahayyül ve tasavvur kuruntu tomografisinin hayali kırıntıları şeklinde resmedilmiştir.

Mesela: Soruda yer alan ''insan Irkı Gezegene ve Kendi Irkına Zarar Veriyordu. Gezegen Gerçek Sahiplerine Kavuşacak. YIL-2025 Engineers'' şeklindeki iddiayı doğrulayan hiçbir bilimsel tanık bulmak mümkün değildir. Ne geçmiş zamanın derelerinde ne şimdiki zamanın vadilerinde ne de gelecek zamanın tepelerinde böyle bir bilginin kırıntıları bile söz konusu değil, olmaz, olamaz da.

Bir yazıda şu da vardır: “Hatta Maya Takvimi'nin son günü olan 21 Aralık 2012'de Nibiru'nun Dünyaya çarpacağı ve yaşamı yok edeceği ileri sürülmüştü…” Fakat insanlık tarihinde “bir yalanın gerçek olup ortaya çıktığı görülmüş mü?” Görülmemiş, çünkü “inkılab-ı hakaik muhaldir”.

Bu işle uğraşanların medyadaki ifadelerinden biri de şudur: “Şimdi ise 9. Gezegen hakkında dikkat çekici bir iddia var. Söylenene göre NASA, 9. Gezegen'i keşfetmiş ve bunu kamuoyundan saklıyor…”

Görüldüğü üzere, bu medyatik ifadelerde de baştan sona ciddiyetten uzak, tereddüde en yakın, tatmin etmekten pek ırak, şüphelerle tumturak bir debdebe hakimdir.

Özetle:

Gezegenleri 12 olarak tespit ettikten sonra, 4 tanesini saf dışı bırakmak, şimdi de bir tane yeniden ekleyip 9’a çıkarmak gibi güya bilimsel (!) safsatalar arasında bocalayan insanlara nasıl güvenilebilir?

Hâlbuki ömür çok kısadır, lüzumlu işler pek çoktur, böyle dışı mutantan, içi kof işlerle meşgul olup eğlenmeye insanın vakti yoktur...

Selam ve dua ile...
Sorularla İslamiyet

Bu içeriği faydalı buldunuz mu?
Yazar:
Sorularla İslamiyet
Kategori:
Okunma sayısı : 10.000+
Yorum yapmak için giriş yapın veya kayıt olun