Kosher belgesi olan bir yerden ekmek, et gibi gıdalar satın alabilir miyim?

Tarih: 14.05.2009 - 00:00 | Güncelleme:

Cevap

Değerli kardeşimiz,

- Önce “helal” belgesi olan veya “helal market” adını taşıyan yerleri tercih etmek gerekir.

- “Kosher” dedikleri belge, -bildiğimiz kadarıyla- Yahudilerin yiyebilecekleri gıdalar anlamına gelir. Yahudiler de domuz etini yemezler. Bu manada onların yediklerinden yiyebiliriz. Çünkü Kur’an’da, Ehl-i kitabın kestiklerinden, gıdalarından yiyebileceğimize dair bilgiler vardır. (bk. Maide, 5/5). Ayette geçen “Taam” kelimesi kesilen hayvanları da kapsamaktadır.(bk. İbn Kesir, ilgili ayetin tefsiri).

- Bununla beraber, “kosher” damgalı bütün gıdaların İslam’a uygun olup olmadığı konusu araştırmaya ihtiyaç duymaktadır. Bu konuda hiç olmazsa, bireysel olarak araştırıcı olmakta fayda vardır.

İlave bilgi için tıklayınız: 

Gayrimüslimlerin kestiği hayvanların etleri Müslümanlara helal mı?

Selam ve dua ile...
Sorularla İslamiyet

Yorum yapmak için giriş yapın veya kayıt olun