Down Sendromu evrime delil olabilir mi?
Değerli kardeşimiz,
Down sendromu, Trizomi 21 ya da Mongolizm; genetik düzensizlik sonucu, insanın 21. Kromozom çiftinde fazladan bir kromozom bulunması durumu ve bunun sonucu olarak ortaya çıkan tabloya verilen isimdir. Yani Down sendromu, genetik bir hastalıktır. Zihinsel kavramadaki bozukluklar ve çoğunlukla hafif veya orta seviyeli öğrenme güçlüğü gibi problemlerle kendini gösterir.
Canlılarda genetik hastalıklar, bir takım problemlerin sonucunda ortaya çıkar. Hastalıklı bir ferdin, sağlam fertlerin meydana gelmesinde temel olması mümkün değildir.
Allah güzeldir; her şeyi güzel olarak yaratmıştır. Bu yaratılış, ya doğrudan güzeldir ya da dolayısıyla güzeldir. Doğrudan canlıları kendi genetik yapı ve potansiyelleriyle yaratmak varken, Allah niçin hastalıklı fertlerden sağlam fertleri yaratmış olsun? Böyle bir sistem eşyanın tabiatına aykırıdır. Yani, hastalıklı yapıdan sağlam bir sistemin çıkması, Allah’ın kâinatta koyduğu kanunlara terstir.
Böyle düşünceler, Allah’ı kabul etmek istemeyenlerin uydurduğu, gerçekle ve bilimle ilgisi olmayan senaryolardır. Dikkate almaya değmez.
Selam ve dua ile...
Sorularla İslamiyet
BENZER SORULAR
- Mikrosefali gibi hastalıklar ortak atadan kalıntı resesif genlerin gün yüzüne çıkması olmadığını nasıl söyleyebiliriz?
- Kuyruk kısalması evrime delil olur mu?
- İnsanla maymun arasındaki genetik benzerlik %98 midir? Bu benzerlik evrime delil olabilir mi?
- Kromozomlarımız kaynaşarak maymundan insana mı dönüştük?
- Faydalı mutasyonun olabileceği iddiası evrim teorisinin doğru olabileceğine dair bir delil teşkil eder mi?
- Moleküler evrim çöktü mü?
- Kromozom olayı bir delil olarak kabul edilemez mi?
- Tiktaalik roseaenin gerçek olmadığına dair deliliniz var mı?
- Makro Evrimin İmkansızlığı(Bilim 'Yaratılış' Diyor-8)
- Üreme Sistemi Kör Tesadüfle Oluşabilir mi?