Ben tesettürsüz bir bayanım, fakat namazlarımı kılıyorum. Tesettürsüz bayanın kıldığı namaz geçerli midir?..
Değerli kardeşimiz,
Tesettürsüz bayanların namazlarının kabul olmayacağına dair her hangi bir hadis bilmiyoruz. Ayrıca kadın tesettürsüz dahi olsa, kıldığı namazlar ve yaptığı diğer ibadetler geçerlidir.
Namaz Allah'ın bizden istediği bir ibadettir. Bunun dışında yapmamız gereken ibadetler ve sakınmamız gereken haramlar vardır. Dolayısıyla yaptığımız iyiliklerin sevabını ve günahların da cezasını göreceğiz.
Ayrıca Allah Teala ahirette insanın yaptığı şeylerin hepsini değerlendirecektir. Yoldaki bir engeli dahi kaldırmanın ibadet olduğunu kabul eden dinimiz, elbette namaz gibi önemli bir ibadeti görmezden gelmeyecektir.
Mesela başı açık bir kızımız namazını kılsa namazın sevabını alır. Başı açık şekilde gezdiği zamankilerin de günahını alır. Biri diğerine engel değildir.
Elbette namaz kılanın diğer hal vehareketleri de iyi olmalıdır. Ama kötülük yapıyor (günah işliyor) diye, namazı kabul olmaz diyemeyiz. İnşallah kıldığı namaz onu kötülüklerden alıkoyar.
Namaz kılarken avret yerlerin örtülü olması gerektiğini unutmayalım. Namaz kılarken el, yüz ve ayaklar hariç diğer yerlerin örtülü olması gerekir.
Selam ve dua ile...
Sorularla İslamiyet
BENZER SORULAR
- İslam'a göre rüya tabir etmek doğru mudur? Her gün farklı internet sitelerinde, kitaplarda rüya tabirleri ile kaşılaşıyoruz... Rüya ile amel edilir mi?
- Camiye başı açık girmek caiz mi?
- İbadetlerin insan üzerindeki etkisi ve kötülüklerden alıkoyması hakkında bilgi verir misiniz?
- Evde cemaatle mi kılayım yoksa camiye mi gideyim?
- Kendini beğenen bela mı bulur?
- Evvabin namazı kaza namazı yerine geçer mi? Evvabin namazı nasıl kılınır?
- Kapanmak çok zor geliyor?..
- Kim üç günden fazla cemaati terk ederse kalbi mühürlenir, hadisi sahih midir?
- Başı açık olan namaz kılamaz mı? Kıldığı namazlardan sevap kazanmaz mı?..
- KADININ CAMİYE GİDİP CEMAATLE NAMAZ KILMASI CAİZ Mİ?