Yeni doğan bebekler nasıl evrim geçiriyor?

Tarih: 13.07.2019 - 20:00 | Güncelleme:

Soru Detayı

- Son zamanlarda doğan bebekler kurbağa başlı ya da yılan şekli ile dünyaya gelmektedir. Nasıl oluyor da bu bebekler evrim geçirmiş oluyor.
- Hâlbuki evrim (ateist) yani bir canlı başka canlıya dönüşmesi dinimiz bunu kabul etmiyor. Bunu nasıl açıklayabiliriz?

Cevap

Değerli kardeşimiz,

Bir hücreden insanın bu bilinen şekliyle meydana gelmesi, sonsuz ihtimalde bir ihtimaldir. Yani bir hücre arka arkaya bölünmesiyle çok hücreli şekilsiz bir yapı ortaya çıkar. Bu yapı, çocukların şekil yaptıkları oyun hamuruna benzemektedir. Bu şekilsiz yapıdan baş meydana getiriliyor.

Şimdi bu başa kaç göz lazımdır?

Eğer sonsuz ilim, irade ve kudret sahibi bir Allah’ı kabul etmeyip ve bu yaratılışı O’na vermezseniz, o zaman tabiat ve tesadüfe vereceksiniz. Bu durumda göz sayısı sonsuz sayı içerisinde bir sayı olabilir. Yani, bir olabilir, iki olabilir, üç olabilir, v.s. İki tane olması, sonsuz ihtimalde bir ihtimaldir.

Haydi, nasıl olmuşsa olmuş, iki göze karar verilmiş.

Şimdi sağ gözü nereye koyacağız?

Tesadüf ve tabiatın eseri olduğuna göre, vücudun her yerinde olabilir. Sol göz de öyle. O da vücudun her yerinde olabilir.

Sonra sağ gözün şekline gelelim. İğne gözü gibi olabilir. İnek gözü gibi olabilir. Sinek gözü gibi olabilir. Yani bu insan gözü şeklinde olması sonsuz ihtimalde bir ihtimaldir.

Bütün aza ve organların meydana gelme durumu böyledir.

Sonra bu hücre topluluğu her hangi bir varlık gibi olabilir. Azaları olmayan veya yarım olan insan olabilir.

Demek Allah her bir canlıyı, sonsuz ihtimaliyet içerisinden seçerek o canlının kendine has özellikleriyle yaratıyor.

İşte bu yaratılış içerisinde, bazılarının dikkatini çekmek ve düşünmeye davet etmek için yarı yerini at, yarı yerini it gibi veya farklı şekillerde yaratabileceğini gösteriyor.

Şimdi burada evrim diye bir şey yoktur. Yani bir canlı değişerek kademe kademe bir canlıdan bir başkasına dönüşmüş değildir. Allah bir anda farklı tipte numune için bir canlı yaratmıştır. Ama bunların nesli devam etmez. Yani Allah her canlıyı devamlı aynı yaratmak mecburiyetinde değildir.

Ama lütuf ve merhametinden her canlının genetik yapısını muhafaza etmektedir. Bununla beraber, arada bir dikkati bu harika yaratılışa çekmek için anormallikleri de yaratmaktadır.

Selam ve dua ile...
Sorularla İslamiyet

Bu içeriği faydalı buldunuz mu?
Yazar:
Sorularla İslamiyet
Kategori:
Okunma sayısı : 100+
Yorum yapmak için giriş yapın veya kayıt olun