Ticari amaçlı toplantı, düğün ve seminer salonu işletmek caiz midir? Günümüz düğünlerinin birçoğunda, kadınlı erkekli aynı salonda ve müzik eşliğinde düğün yapılmaktadır. İçkisiz olmak şartıyla, böyle bir iş yeri işletebilir miyim?
Cevap
Değerli kardeşimiz,
Toplantı ve düğün salonu işletmekte dinimize göre herhangi bir sakınca yoktur; bilakis halka hizmet olduğu için güzel bir iştir. Ancak bu işle iştigal edenler işyerlerini İslam’ın kesin olarak yasakladığı eylemlerden uzak tutmaları gerekir.
Gayri meşru unsurlar içermediği sürece, yalnız kadınlarla erkeklerin aynı yeri paylaşmalarından dolayı haram denilmez. Tabii ki en uygunu takvası vardır, bir de ruhsat tarafı vardır.
Oturmalarda salonun bir tarafı bayanlara, bir tarafı erkeklere ayrılsa çok daha güzel olur. Gördüğümüz kadarıyla bu bir çok düğün salonunda uygulanmaktadır. Yeter ki, siz niyetinizde bu salonu -İslam’a aykırı bir şekilde- kullandırmamaya azimli olun..
Selam ve dua ile...
Sorularla İslamiyet
Yazar:
Kategori:
Yorum yapmak için giriş yapın
veya kayıt
olun
BENZER SORULAR
- Allah’ın sınav yapması çelişkisi, çıkmaz bir paradoks mudur?
- Hz. Peygamber Veda Hutbesi'nde, "Size iki şey bırakıyorum, birisi Allah’ın kitabı diğeri ehl-i beytimdir. " dediği halde, "Ehl-i beyt" ifadesi neden "sünnetim" diye tercüme ediliyor?
- "Bana iman eden ve beni tanıyan Ali ibn Ebu Talib’in velayetini tanısın. Onu kendine veli tanıyan beni kendine veli tanımıştır ve beni tanıyan Allah’ı da tanımıştır." anlamındaki hadisi açıklar mısınız?
- Mahkemede boşanmak, kaç talak yerine geçer? Mahkemede boşanan çiftlerin dinî nikahları devam eder mi?
- Sağlık sorun olmadan dişler yaptırılabilir mi?
- Kainata ve içindekilere, mana-yı harfi ve mana-yı ismi ile bakmak ne demektir?
- Alkollü düğün salonuna tatlı satmak caiz mi?
- SÜNNET DÜĞÜNÜ
- SÜNNET DÜĞÜNÜ
- Düğün salonu gibi işletme çalıştırmak caiz midir?