Peygamberimiz birinin ağzına tükürmüş mü?
Resulallah Sallallahu Aleyhi Vesellem Efendimizin birinin ağzıma tükürmesi hakkında bir hadis var mı?
Değerli kardeşimiz,
“Ağzına tükürmek” sözü güzel bir ifade değildir. Bunu başka bir sözle ifade etmek daha isabetli olur.
Değişik rivayetlerde Peygamberimizin (asm) kendisine gelen yaralıların yaralarına tükürüğünü ilaç gibi sürdüğü ve derhal iyileştiği bilgisi vardır.
Mesela Hayber Gazvesi’nde, Allah Resulü (asm) Hazreti Ali’yi ordusuna sancaktar olarak tayin ettiği halde, Hazreti Ali’nin gözleri hastalıktan çok ağrıyordu. Allah Resulü, ilaç gibi tükürüğünü gözüne sürdüğü dakikada şifa bularak hiçbir şey kalmadı. (Buharî, Cihad: 102; Müslim, Fedâilü’s-Sahâbe: 32)
Demek ki, yara üzerine ilaç sürdüğümüz gibi, Peygamber Efendimiz de bazen yara üzerine tükürüğünü ilaç olarak sürmüş, Allah da hemen şifa vermiştir.
Ayrıca, Peygamberimiz (asm)'in yeni doğan bazı bebeklere uyguladığı tahnik uygulaması vardır. Bu uygulama, yeni doğan bebeğin henüz ana sütünü tatmadan önce hurma, bal gibi tatlı bir besinin ağızda ezilerek, bununla bebeğin damağının oğulması işlemidir. (Müslim, Taharet, 101)
Selam ve dua ile...
Sorularla İslamiyet
BENZER SORULAR
- Peygamberimiz sarığa tükürmüş mü?
- Peygamberimizin bazı hastalıklar için tükürüğünü sürmesi nasıl açıklanabilir? Bunu tiksindirici bulanlara ne denilebilir?
- Peygamberimizin zehirlenmesi olayı ile ilgili hadislerde bir çelişki var bu nasıl olur?
- Efendimizin (asm) neden gölgesi yoktu ve neden üzerine sinek konmazdı?..
- Hastaların ve Yaralıların Şifa Bulması Mucizeleri
- Peygamberimizin vefatına yakın meydana gelen ilaç olayının aslı nedir?
- Peygamberimizin on üç ila yirmi yaşları arası ortadan kaybolduğu, bu yüzden İslam tarihlerinde bu dönem hakkında bilgi olmadığı doğru mudur?
- Hz Aişe annemiz, Hz. Hatice annemizi kıskanmış mıdır?
- Yeni doğan çocuğun ağzına tükürmek gerektiği doğru mudur?
- Uhud savaşında, Ebu Ubeyde bin Cerrah'ın, Peygamber Efendimiz'in yüzüne batan miğfer parçalarını el ile değil de dişi ile çıkarmasının sebebi nedir?