İnsanın yolcu olması ne demektir?
Değerli kardeşimiz,
İnsan bu dünyada bir yolcudur. Hepimiz biliriz ki, bir yolculuğa çıkılacağı zaman, yolun uzunluğuna göre hazırlık yapılır. Gidilecek yerde ne kadar çok kalınacaksa, hazırlık ona göre olur.
İnsan bu dünyada, dönüşü olmayan ebedî bir yolun yolcusudur. Bu yolculuğa herkes ister istemez çıkacaktır. Yolculuğa çıkış zamanı da belli değildir. Genç-ihtiyar, hasta-sıhhatli farkı yoktur. Onun için her insanın en önemli vazifesi, bu dünya hayatına lüzumlu işleri düşünürken, ebedî hayata lazım, şeyleri de unutmamalıdır.
Bu yolculukta insana, her iki hayatta lazım olacak şeyleri elde etmek için, Allah tarafından her gün 24 saatlik bir sermaye verilmiştir. Mesela, bu yolculukta namaz, dünyada ruh ve kalbimize gıda ve manevî zenginlik, mutlaka gireceğimiz kabrimizde azık ve ışık, mahkememiz olan mahşerde kurtuluş senedi ve beratı ve ister istemez üstünden geçilecek sırat köprüsünde nur ve Burak olacaktır.
Netice olarak insan, kendine verilmiş olan ömür sermayesini, yerinde sarf edip etmediğinden sorumlu olacaktır.
Selam ve dua ile...
Sorularla İslamiyet
BENZER SORULAR
- İslam'a ve Batı felsefesine göre insanın tarifini yapar mısınız?
- Ateist ve Mümin İçin Hayatın Anlamı Nedir?
- Akıllı Tasarım Teorisi
- İman, kalbi ve ruhu elem ve ızdıraplardan nasıl kurtarıyor?
- İnsanın Allah’ın varlığına inanma ihtiyacı var mıdır?
- İbadetin insan ve toplum hayatına etkisini açıklar mısınız?
- Risale-i Nur’da tabiat bölümlerinde mekanizm ve teleoloji dengesi nasıl sağlanmıştır? Darwin mekanizmi ile Dekart mekanizminden fark nedir?
- Akıllı Tasarım mı Evrimsel Tasarım mı?
- Maddenin Ezeli Olduğunu Kabul, İnanca Zarar Verir mi?
- Yaratılış ve Delilleri