Abdulaziz et-Tarifi'nin demokrasi hakkındaki açıklaması nedir?

Tarih: 28.04.2018 - 00:02 | Güncelleme:

Soru Detayı

- Şeyh Abdulaziz et Tarifi'nin demokrasi hakkındaki açıklamasının tam tercümesi nasıldır?
- Çevirir misiniz?

 الديمقراطية الغربية صنم من تمر تصنعه الشعوب بأيديها، فإن نفعهم عبدوه، وإن أجاعهم أكلوه، ولا يصلح العباد إلا حكم رب العباد ديمــــــقراطيتكمْ وهــــمٌ ... ديمقراطِيَّتُـــكم عَجْــوهْ أدْركـــــنا سرَّ تهــــافُتِها ... وصَحَوْنا منْ بعدِ الغَفْوهْ جِعْتُمْ فأكلـــتمْ عَجْـــوتَها ... وشربتمْ شاياً أوْ قَهْـــــوَهْ فكلوهـــا إنْ شــئتم دَوْماً ... بأيادي السَّطوةِ و القَسْوَهْ إنَّا نصحـــو الآن و لكنْ ... مـازالتْ أيديـــــنا رِخْوَهْ سنــــظلُّ نردِّدُها أبــــداً ... ديمــــقراطيتكم عـــجْوهْ

Cevap

Değerli kardeşimiz,

Tercümesi:

Batı demokrasisi, milletlerin / halkların kendi elleriyle hurmadan yaptıkları bir puttur. Bu put onlara fayda verirse ona taparlar; onları aç bırakırsa onu yerler.

Oysa kulları ıslah eden ancak kulların Rabbinin hükümleridir. Sizin demokrasinizi bir vehimden ibarettir. Demokrasiniz bir “Acve”dir, onun başına neden bu kadar çullandığınızın sırrını artık idrak etmiş ve daldığımız uykudan artık uyanmış bulunuyoruz… (öyle anlaşılıyor ki) Siz acıktınız ve Demokrasi acvesini yediniz.. (Sonra da ) bir çay veya bir kahve içtiniz… O halde acveyi istediğiniz kadar yemeye devam edebilirsiniz... Kahredici ve acımasız eller(iniz)le. Şüphesiz biz artık uyanıyoruz; lakin… Ellerimiz hala geniştir / uzundur (veya yumuşaktır), bundan böyle ebedi olarak onları kullanırız… Demokrasiniz ACVE’dir. (Yazının kopuk ifadeleri, güzel tercümeye elverişli olmamıştır).

- Bu ifadelerde demokrasinin tarifi değil, tasviri söz konusudur. Yazarın içinde bulunduğu coğrafyada en meşhur olan güzel yiyecek HURMA/ACVE olduğundan, bu tasvir onun etrafında şekillendirilmiştir.

Özeti şudur:

Batılılar, Demokrasiyi, bir sömürme aracı olarak kullanıyorlar. Gerçekte onların nazarında hürriyet, insan hakları, hukukun üstünlüğü, adalet, eşit paylaşım gibi değerlerin hiçbir değeri değildir. Tek değerli şey, bu değerleri başkalarını sömürme aracı olarak kullanmaktır.

İlave bilgi için tıklayınız:

Demokrasi ne demektir; İslam'ın demokrasiye bakış açısı nedir ...
Müslümanlar için hangi yönetim modeli idealdir? Cumhuriyet ...

Selam ve dua ile...
Sorularla İslamiyet

Bu içeriği faydalı buldunuz mu?
Yazar:
Sorularla İslamiyet
Kategori:
Okunma sayısı : 1.000+
Yorum yapmak için giriş yapın veya kayıt olun