Nikolas Flamel ve felsefe taşı nedir, gerçek mi?
- Nicolas Flamel hakkında bilgi verir misiniz?
- “Her canlı ölümü tadacaktır” ayeti var merak ettim.
Değerli kardeşimiz,
Geçmiş devirlerde diğer madenlerden altın yapma hep kimyacıların çalışma sahası olmuştur. Altını elde edebilmek için birçok formül ve deneme yapılmış, fakat başarılı olunamamıştır.
Kimya bilimine göre herhangi bir maddeyi altına dönüştürmek mümkün değildir. Çünkü altın bir bileşik değil saf bir elementtir.
Hâl böyle olmakla beraber madenlerden altın elde etme hayali hiç bitmemiş, bu istekler giderek efsaneleşmiştir.
İşte bu efsane kahramanlarından birisi de 1340 yılında doğmuş Fransız bir kimyacı Nikolas Flamel’dir. Bu kişi, elde ettiği bir taşa "Felsefe Taşı" adını vermiş ve bu taşın hangi elemente dokundurulsa onu altına dönüştürdüğü efsanesini yaymıştır.
Nikolas Flamel’in ikinci bir efsanesi ise ölümsüzlük iksiridir. Bu iksir felsefe taşının elde edildiği sıvıdır. Bu sıvının içilmesiyle güya ölümsüzlük elde edilir. Nikolas Flamel kendisi bu iksiri içtiği hâlde ölümden kurtulamamış ve “Her canlı ölümü tadacaktır.” ayetinin hükmüne boyun eğmiştir.
Fakat onu efsaneleştirmek isteyen iki kişi mezarını açıp cesedini kaybetmişlerdir. Sanki o ölümünden sonra ölümsüzleşip kaybolmuştur şayiasını yaymışlardır.
Bunlar çocukları uyutmak için uydurulmuş masallardır; hakikatle ve bilime yakından uzaktan ilgisi yoktur.
Ölümle ilgili ayetin meali şöyledir:
“Herkes ölümü tadacaktır; yaptıklarınızın karşılığı size eksiksiz olarak ancak kıyamet gününde verilecektir. Kim cehennemden uzaklaştırılır da cennete konursa artık kurtulmuştur. Dünya hayatı zaten aldatıcı şeylerden ibarettir.” (Al-i İmrân, 3/185)
Selam ve dua ile...
Sorularla İslamiyet
BENZER SORULAR
- Allah'ü Teala şehitler için onlara ölü demeyin çünkü onlar ölü değildir diyor. Başka bir ayette ise her nefis ölümü tadacaktır diye bizlere bildiriyor. Acaba şehitler için hüküm nedir?
- Ölüm ve Ötesi
- "Her nefis ölümü tadacaktır." ifadesi ayet midir, yoksa hadis-i şerif midir?
- Ölüm sırasında zevk alınır mı? "Her nefis ölümü tadacaktır." ne demektir? Cenaze neden yıkanır, neden gusül aldırılır?
- Demir, bakır, kurşun ve tunç gibi madenlerden yapılan yüzükleri takmak caiz midir?
- Denizanaları, "Bütün canlılar ölümü tadacaktır." ayetine aykırı mı?
- İnançlar, ölüm korkusundan ve ölüm kaygısından ötürü rağbet görmektedir, sözünün doğruluk payı var mıdır?
- Ölümden sonra ölüm var mı? Ruhumuz da ölüp dirilecek mi?
- Her can ölümü tadacaktır. Sonunda Bizim huzurumuza getirileceksiniz. (Ankebut 57) ayetini açıklar mısınız?
- Bakteri gibi tek hücreli canlılar bölündüğünde DNA kendini eşlediği için aynı karakterden iki bakteri oluşuyor ve bölünme devam ediyor. "Bütün canlılar ölümü tadacaktır." ayeti buna zıt değil mi?