Müslümanlar, Müslüman olmayanların hakkını yerse kul hakkı olur mu?
Cevap
Değerli kardeşimiz,
Müslüman olmayan bir kimsenin hakkını yiyen bir Müslüman, eğer dünyada borcunu ödememişse hesap günü bunun hesabını verir; Müslüman olmayan kimse ondan hakkını alır.
Mesela, bir Hristiyanın malını çalan bir Müslüman bunu ödemezse ahirette bunun hesabunı verir. Eğer hırsız dünyada ceza görmemiş ve malı da sahibine iade etmemiş ise kıyamet gününde sorumlu olur. Çünkü bu kul hakkıdır. Helâlleşemediği veya sahibi affetmediği takdirde, kıyamet günü sorumluluk devam eder. Buna göre malı çalınan Hristiyan, çalan Müslümandan hakkını ister ve alır.
(bk. Halil GÜNENÇ, Günümüz Meselelerine Fetvalar, II/299)
Selam ve dua ile...
Sorularla İslamiyet
Yazar:
Kategori:
Yorum yapmak için giriş yapın
veya kayıt
olun
BENZER SORULAR
- Kişi, oturacağı zaman ayakkabılarını çıkarıp sol tarafına mı koymalı?
- Nisa suresi 82. ayete göre, Kuran’da birkaç çelişki olabilir mi?
- Müslüman malını çalan kafirden ahirette hakkını alabilecek mi?
- Kafirlerle helalleşmek gerekir mi?
- Lisanssız bilgisayar programı kullanmak kul hakkına girer mi? Bir şeyin kul hakkına girip girmemesinin, tarafların Müslüman olup olmamasıyla ilgisi var mıdır?
- Zekat vermeyenin ahiretteki cezası nedir?
- Kamu hakkı şehitliğe zarar verir mi?
- Mobbing nedir; Müslüman mobbing yapar mı?
- Kul Hakkı Konusunda Bilinmesi Gereken 10 Önemli Madde
- Kul hakkından çok korkuyorum, Allah affeder mi?