İŞ YERİNDE VE İMALAT YERİNDE KADIN İŞÇİ,MÜSTAHDEM VE SEKRETER ÇALIŞTIRMAK CAİZ MİDİR?
İslam dini çalışmak veya çalıştırmak hususunda erkek ile kadın arasında fark gözetmektedir.Yani bir erkek çalışabildiği gibi bir kadın da çalışabilir.Bir erkek iş veya imalathane sahibi olabildiği gibi kadın da olabilir.Bunun için bir fabrikaya sahip olan bir kadın ihtiyaç ve maslahatına göre hem erkek hem kadın işçi çalıştırabilir. Bir erkek de sahibi olduğu fabrikasında ve imalathanesinde hem erkek hem de kadın çalıştırabilir.Fabrikada veya imalathanede çalışan işçilerin hepsi kadın veya hepsi erkek iseler ortada herhangi bir mesele yoktur.Bir kısmı kadın bir kısmı da erkek ise ve çalışma yerleri ayrı ise yine herhangi bir mesele yoktur.Fakat halvet ve birbirine yabancı olan erkekle kadınların karışık olarak birarada çalışmaları ve gayri meşru yaşamaya vesile olacak şekilde birarada bulunmaları özelliklede kadınların islami tesettüre riayet etmemeleri kesinlikle haramdır.
Kadın sekreter tutma meselesine gelince ,onu tutan kimsenin durumuna göre değişir. Yani kadın sekreter bir kadın tarafından tutulmuşsa herhangi bir problem yoktur.Yabancı bir erkek tutması halvete ve yalnız başlarına kalmalarına vesile olacağı için caiz değildir.Sekreter tutmak isteyen kimse erkek ise bir kadını yanında sekreter olarak çalıştıramaz.Haramdır.Peygamber (s.a.v)şöyle buyuruyor:``Bir erkek yalnız olarak bir kadınla kaldımı mutlaka onların üçüncüleri şeytandır.``(Tirmizi)
BENZER SORULAR
- İŞ YERİNDE VE İMALAT YERİNDE KADIN İŞÇİ, MÜSTAHDEM VE SEKRETER ÇALIŞTIRMAK CAİZ MİDİR?
- Erkeklerin olduğu ortamda çalışan bir kadının kazancı helal mi?
- Bir kadın iki erkek olursa halvet olur mu?
- Bir işe başı açık bir bayan almak caiz midir?
- KADINLA TOKALAŞMANIN CAİZ OLDUĞUNU VE HARAM OLDUĞUNA DAİR BİR ŞEY VARİD OLMADIĞINI SÖYLÜYOR. BU HUSUSU AÇIKLAR MISINIZ?
- KARMA OTURMA, KADIN ERKEK BİR ARADA OTURMAK
- FASİT MUDAREBENİN HÜKÜMLERİ
- Nikahtan sonra sahih halvet olmadan erkek kadını boşarsa, iddet beklemek gerekir mi?
- Bir erkek iki kadınla aynı evde belli bir zaman oturup sohbet etmişler; bunun dini açıdan bir sakıncası olur mu?
- Kadın-erkek eşitliği söz konusu mudur? Mirasta ve şahitlikte kadına haksızlık mı yapılmaktadır?