İsra Suresi, 29. ayette, cömertlik yaparken elimizi büsbütün açmamamız istenirken, İnsan Suresi 8. ayette ise, insanların kendi ihtiyaçları varken başkasına yemek yedirmelerinden bahsedilmesi nasıl anlaşılmalıdır?
Soru Detayı
İsra Suresi, 29. ayette, cömertlik yaparken elimizi büsbütün açmamamız istenirken, İnsan Suresi 8. ayette ise, insanların kendi ihtiyaçları varken başkasına yemek yedirmelerinden bahsedilir. Bu durumda İnsan Suresi'ndeki infak, İsra Suresi 29. ayette geçen, eli büsbütün açma, kapsamına girer mi? Bu iki ayet, yoksa farklı ruh halindeki müminlere mi sesleniyor?
Cevap
Değerli kardeşimiz,
Bu konu, cevap ve yorumlarıyla taşınmıştır, okumak için tıklayınız...
Selam ve dua ile...
Sorularla İslamiyet
Yazar:
Sorularla İslamiyet
Kategori:
Yorum yapmak için giriş yapın
veya kayıt
olun
BENZER SORULAR
- İsra suresi, 29. ayeti ile İnsan suresi 8. ayeti birlikte nasıl anlamalıyız?
- Hayızlı kadın tesbih çekebilir mi?
- İnsanın kendi kendine karar alıp yapmaması sözden dönmek midir?
- Hud suresi 107. ve 108. ayette cennet ve cehennem ehlinden bahsederken "RABBİNİN DİLEMESİ BAŞKA" kelimeleriyle ne anlatılmak istenilmiştir?
- Peygamberimize "efendimiz " demenin sakıncalı olduğunu çünkü bir hadiste "efendinin Allah olduğu belirtiyor" deniliyor. Bu durumda bu kelimeyi kullanmak doğru mudur?
- Kadınların kendi aralarında kapalı ama dar bir giyimle (badi vs.) oturmaları caiz midir?
- Cennet ve Cehennemin ebedi olmadığı ve bir süre sonra (Haşa) Allah'ın sıkılıp cenneti ve cehennemi yok edeceğini, iddia edenlere karşı nasıl cevap vermeliyiz?
- Peygamberimiz sadece ümmetine mi dua etmiştir, yoksa geçmişte olan Müslümanlara da dua etmişmidir?
- Kadınların millet vekilliği yapması ve devlet yönetiminde bulunması caiz mi?
- Annen ile kızı arasında mahremiyet sınırları nelerdir?