İsra Suresi, 29. ayette, cömertlik yaparken elimizi büsbütün açmamamız istenirken, İnsan Suresi 8. ayette ise, insanların kendi ihtiyaçları varken başkasına yemek yedirmelerinden bahsedilmesi nasıl anlaşılmalıdır?
Soru Detayı
İsra Suresi, 29. ayette, cömertlik yaparken elimizi büsbütün açmamamız istenirken, İnsan Suresi 8. ayette ise, insanların kendi ihtiyaçları varken başkasına yemek yedirmelerinden bahsedilir. Bu durumda İnsan Suresi'ndeki infak, İsra Suresi 29. ayette geçen, eli büsbütün açma, kapsamına girer mi? Bu iki ayet, yoksa farklı ruh halindeki müminlere mi sesleniyor?
Cevap
Değerli kardeşimiz,
Bu konu, cevap ve yorumlarıyla taşınmıştır, okumak için tıklayınız...
Selam ve dua ile...
Sorularla İslamiyet
Yazar:
Sorularla İslamiyet
Kategori:
Yorum yapmak için giriş yapın
veya kayıt
olun
BENZER SORULAR
- İsra suresi, 29. ayeti ile İnsan suresi 8. ayeti birlikte nasıl anlamalıyız?
- Hud suresi 107. ve 108. ayette cennet ve cehennem ehlinden bahsederken "RABBİNİN DİLEMESİ BAŞKA" kelimeleriyle ne anlatılmak istenilmiştir?
- Zekatı verdikten sonra, kişide ihtiyaç fazlası kalıyor ise ne yapılmalıdır?
- Peygamberimize "efendimiz " demenin sakıncalı olduğunu çünkü bir hadiste "efendinin Allah olduğu belirtiyor" deniliyor. Bu durumda bu kelimeyi kullanmak doğru mudur?
- Kadınların kendi aralarında kapalı ama dar bir giyimle (badi vs.) oturmaları caiz midir?
- Cennet ve Cehennemin ebedi olmadığı ve bir süre sonra (Haşa) Allah'ın sıkılıp cenneti ve cehennemi yok edeceğini, iddia edenlere karşı nasıl cevap vermeliyiz?
- Irkçılık yapanların?Cehennem kömürlerinden bir kömür?,?burnuyla pislik yuvarlayan pislik böceğinden daha kötü? olduğunu bildiren hadis sahih midir? Neden böyle bir benzetme yapılmıştır?
- İnsan geçmişte işlediği günahları ibret olsun diye anlatabilir mi?
- Veda Hutbesi'nde neden "Din kardeşinizin malını izinsiz almak size haramdır." deniliyor; kafirin malını izinsiz almak caiz midir? Neden yalnızca "din kardeş" ifadesi kullanılmış?
- Kur'an-ı Kerim'de para konusunda bir yorum var mıdır?