İsra Suresi, 29. ayette, cömertlik yaparken elimizi büsbütün açmamamız istenirken, İnsan Suresi 8. ayette ise, insanların kendi ihtiyaçları varken başkasına yemek yedirmelerinden bahsedilmesi nasıl anlaşılmalıdır?
Soru Detayı
İsra Suresi, 29. ayette, cömertlik yaparken elimizi büsbütün açmamamız istenirken, İnsan Suresi 8. ayette ise, insanların kendi ihtiyaçları varken başkasına yemek yedirmelerinden bahsedilir. Bu durumda İnsan Suresi'ndeki infak, İsra Suresi 29. ayette geçen, eli büsbütün açma, kapsamına girer mi? Bu iki ayet, yoksa farklı ruh halindeki müminlere mi sesleniyor?
Cevap
Değerli kardeşimiz,
Bu konu, cevap ve yorumlarıyla taşınmıştır, okumak için tıklayınız...
Selam ve dua ile...
Sorularla İslamiyet
Yazar:
Sorularla İslamiyet
Kategori:
Yorum yapmak için giriş yapın
veya kayıt
olun
BENZER SORULAR
- İsra suresi, 29. ayeti ile İnsan suresi 8. ayeti birlikte nasıl anlamalıyız?
- Hayızlı kadın tesbih çekebilir mi?
- İnsanın kendi kendine karar alıp yapmaması sözden dönmek midir?
- Hud suresi 107. ve 108. ayette cennet ve cehennem ehlinden bahsederken "RABBİNİN DİLEMESİ BAŞKA" kelimeleriyle ne anlatılmak istenilmiştir?
- Gözümü günahtan korumada zorlanıyorum, ne yapmalıyım?
- Mü'minun suresi ayet 3- "Ve onlar ki, boş ve yararsız şeylerden yüz çevirirler. Boş yere söylenilen sözden ve işlerden sakınırlar." Açıklar mısınız?
- Veda Hutbesi'nde neden "Din kardeşinizin malını izinsiz almak size haramdır." deniliyor; kafirin malını izinsiz almak caiz midir? Neden yalnızca "din kardeş" ifadesi kullanılmış?
- Kur'an-ı Kerim'de para konusunda bir yorum var mıdır?
- Kadınlar ve erkekler aynı ortamda sohbet edebilirler mi?
- Allah, ateşte yanan birisinin acı hissini ondan daha iyi nasıl bilebilir?