Hz. Zekeriya’nın testere ile kesilmesi, çocukların psikolojisini kötü etkilemez mi?
- Hz. Zekeriya’nın testere ile kesilmesi, Hz. Yahya’nın kesilmesi, Hz. İsmail’in kurban edilmesi, çocukların psikolojisini kötü etkilemez mi?
- Çocuklara nasıl anlatmalıyız bunları?
Değerli kardeşimiz,
- Bunları çocuklara anlatmak zorunda mıyız? Ortada binlerce güzel misal dururken, insanların zalimliğinin bir göstergesi olan bazı peygamberlerin Yahudiler tarafından öldürüldüğünü anlatmaya gerek yoktur.
Çocuklar, insanların zalimliğini ve özellikle de Yahudilerin peygamberlere karşı işledikleri cinayetleri kavrayacak yaşa gelinceye kadar, bunları anlatmanın doğru olmadığını düşünüyoruz.
- Hz. İsmail’in hikayesini de anlatmamalıdır. Bununla beraber, bu olayda Hz. İsmail insanların zulmünü değil, Allah’ın “dost edineceği” Hz. İbrahim’i nasıl zorlu testlerden geçirdiğini gösteren ve sonunda kesilmesine de izin verilmeyen bir olaydır.
“Her dediğin doğru olmalı, fakat her doğruyu söylemek doğru değildir.” prensibine azami riayet etmek gerekir.
Önemli olan muhatabın kalbini tamir etmektir. Tahribat yapan konuları anlatmak bu hikmete aykırıdır. Büyüklere bile çok az anlatılan bu konuları çocuklara anlatmanın hiçbir manası yoktur.
Selam ve dua ile...
Sorularla İslamiyet
BENZER SORULAR
- Hz. Zekeriya’nın bir mesleği var mıydı?
- Hz. Zekeriya’nın üç gün konuşamaması nasıl ayet, mucize ve delil olur?
- Al-i İmran suresi 40 ve Meryem suresi 8. ayet arasındaki zıtlığın sebebi nedir?
- “Belâların en büyüğü peygamberleredir...” hadisine göre, Hz. Muhammed’in musibetlerin en şiddetlisine maruz kaldığı söyleniyor?..
- Yahudilik ve Hristiyanlıkta rüku ve secde var mı?
- Meryem’in annesi ve Hz. Zekeriya’nın duaları | Dua İklimi 17
- Atları evcilleştiren Hz. İsmail mi?
- Hz. Davud, Hz. Süleyman'a miras bırakmadı mı?
- Mevlana, Mesnevi için Tanrı vahyidir demiş mi?
- İmran ailesinden bahseden ayetleri açıklar mısınız? Ayetlerde (3/31-38) bahsi geçen Meryem'in, Hz. Musa'nın kız kardeşi Meryem mi, yoksa Hz. İsa'nın annesi Meryem mi olduğu konusunda karışıklık var mıdır?