Hz Ali’nin, “Haksızlığın önünde eğilmeyin, sözü ile Hz. Muhammed’in, “Haklı bile olsa münakaşayı terkeden kimseye cennetin kenarında bir köşkü garanti ediyorum.” ifadesinden maksat nedir? Bu bir çelişki değil midir?
Soru Detayı
Hz Ali "Haksızlığın önünde eğilmeyin. Çünkü hakkınızla beraber şerefinizi de kaybedersiniz." derken Peygamber Efendimiz:"Ben, haklı bile olsa münakaşayı terkeden kimseye cennetin kenarında bir köşkü garanti ediyorum. Şaka bile olsa yalanı terkedene de cennetin ortasında bir köşkü, ahlakı güzel olana da cennetin en üstünde bir köşkü garanti ediyorum." (Ravi : Ebu Ümame) diyor.Hz.Ali´nin kast ettiği ile Peygamberimizin kast ettiği nedir? Onlar asla birbirleriyle çelişmezler. Mutlaka bir açıklaması vardır. Cevaplarsanız çok sevinirim.
Cevap
Değerli kardeşimiz,
Bu konu, cevap ve yorumlarıyla taşınmıştır, okumak için tıklayınız...
Selam ve dua ile...
Sorularla İslamiyet
Yazar:
Sorularla İslamiyet
Kategori:
Yorum yapmak için giriş yapın
veya kayıt
olun
BENZER SORULAR
- Peygamberimizin (sav) 3 amel karşılığı kefil olduğu 3 cennet köşkü
- Dilin afetleri nelerdir?
- "Şahsınıza yapılan kötülüğü affedin, milletinize yapılanı affetmeyin." sözünü nasıl anlamlı?
- Hz Ali'nin, “Haksızlığın önünde eğilmeyin." sözü ile Hz. Muhammed’in, “Haklı bile olsa münakaşayı terk eden kimseye cennetin kenarında bir köşkü garanti ediyorum.” ifadesinden maksat nedir?
- Cennetin en yüksek yerinden kime köşk verilecek?
- Hz. Ali ile Hz. Ebu Bekir arasında münazara olmuş mu?
- "Haklıyken bile çekişmeye girmeyen, şakadan da olsa yalan söylemeyen ve huyunu güzelleştiren kimseye, cennette köşk verilmesine kefilim." anlamına gelen hadise göre, cennette haksızlık yapanlar mı olacak?
- Kadının devlet başkanı, hakim ve vali olması ile ilgili, 'Bir kavmin başına kadın hükümdar gelirse, o kavim helak olmaya mahkumdur.' şeklinde bir hadis-i şerif var mıdır?
- Ahlakımızı nasıl düzeltebiliriz?
- Kabir Ziyaretinde Adab