Hücreler tesadüfen birleşerek belirli bir organı teşkil edemez mi?
- Hücrelerin belli mesafede birleşip organ oluşturabilme özelliğinin olması abiyogenezi haklı çıkarmaz mı?
- Sadece aminoasitlerin birleşip proteinleri, onlarında hücreyi oluşturduktan sonrası mümkün olarak gözüküyor. Peki bu astronomik derecedeki ihtimaller vuku bulduysa hücre oluştuysa bu tesadüfen oluşmaya yeterli bir açıklama olmaz mı?
- Yaratılış biraz basite kaçmıyor mu?
Değerli kardeşimiz,
Sorunuzda, “Hücrelerin belli mesafede birleşip organ oluşturabilme özelliğinin olması abiyogenezi haklı çıkarmaz mı?” diyorsunuz. Peki, hücreler nasıl meydana gelecek ve bu organ oluşturma özelliğini onlara kim verecek? Güya bunun; “amino asitlerin birleşip proteinleri, onların da hücreyi oluşturduktan sonrası mümkün olarak gözüküyor.” şeklinde ifade ediyorsunuz.
O zaman aynı soru amino asitler ve proteinler için de geçerlidir. Bunları kim bir araya getirip belirli şekli ve yapıyı verecek ve ondan sonra bunlara haydi birleşin diyecek?
İsterseniz işe daha basitinden başlayalım. Yapılacak şey öyle hücre gibi canlı falan olmasın. Cansızlardan başlayalım. Mesela 3 metre uzunluğunda, bir metre yüksekliğinde tuğladan bir duvar yapmak istiyoruz. Gerekli sayıda tuğlayı getirdik. Yapıştırıcı özellikte olan çimento ile kumu suyla karıştırıp belirli bir kıvama getirdik. Yapılacak iş, tuğlaların üst üste ve yan yana gelerek harçla birlikte duvar teşkil etmesi.
Siz, “Varlıkların yaratılışını bir yaratıcıya vermek işin kolayına kaçmaktır” diyorsunuz ya. Onun için amino asitlerin tesadüfen birleşerek proteinleri ve onların da tesadüfen birleşerek hücreleri meydana getirmesini akla daha uygun görüyorsunuz ya.
Onun için şimdi bu tuğla ile harcın duvar teşkil etmesini bir ustaya vermiyoruz. Senin düşündüğün gibi tesadüfe veriyoruz. Haydi açıkla bakalım:
Bu tuğlalar harçla birleşerek tesadüfen nasıl duvar haline gelecek?
Gerçekten siz bunun tesadüfen olacağına inanıyor musunuz?
Şayet cevabınız “Evet!” ise, bizim size söyleyecek bir sözümüz yok…
Senin sorduğun soruda proteinlerin tesadüfen hücreyi meydana getirmesi bundan çok daha büyük ve harika bir hadisedir. Çünkü onlar aynı zamanda canlı. Atomlarda canlılık, yani hayat yoktur. Dolayısıyla bir de o hücrelere canlılık vasfını ekleyeceksiniz. Bu iş hiç tesadüfen olur mu? Elbette bu sonsuz ilim, irade ve kudret sahibi Allah’ın eseridir.
Bunun kolaylık zorluk tarafı yoktur. İğnenin deliğinden geçsen aklen ve mantıken bunun başka tarzda izahını yapamazsın.
O protein moleküllerinden Allah’ın hücreleri yarattığını kabul edip, bunun üzerinde araştırma yapmak, Allah’ın bunları hangi prensipleri ve kanunları kullanarak meydana getirdiğini incelemek, herhalde bunların tesadüfen meydana geldiğini incelemekten daha zevk verici ve aklen daha makuldür...
Selam ve dua ile...
Sorularla İslamiyet
BENZER SORULAR
- Hücre bölünerek çoğalıp organ oluşturabilir mi?
- Evrim Teorisinin Kritiğine Niçin Tahammül Edilemiyor?
- Hücrelerin tesadüfen oluşması ihtimali var mıdır?
- Hücre tesadüfen meydana gelebilir mi?
- Tür içi ve türler arası evrimle ilgili sorulara cevap var mı?
- Peptit bağları gelişigüzel mi, ilk aminoasit tesadüfen mi olmuş?
- Hayat, yeryüzünde ilk defa nasıl meydana gelmiştir?
- Akıllı Tasarım Teorisi
- Aminoasit ile Enzimlerin Doğru Şekil ve Sırasını Kim Tercih Ediyor? (Bilim Yaratılış Diyor- 37)
- PROTEİN VE ENZİMLER TESADÜFÜ REDDEDİYOR