Bilim adamlarının görüşlerinden hayatın başlangıcı ile ilgili kısa bir açıklama yapabilir misiniz?
Değerli kardeşimiz,
Hayatın başlangıcıyla ilgili olarak; jeoloji ve biyokimya kitaplarında bilim adamları tarafından ileri sürülen görüşleri şöyle özetlemek mümkündür:
Kâinat 15-20 milyar yıl önce bir patlamayla meydana getirilmiştir. Çok kısa süre içerisinde helyum (He) ve hidrojen (H) gibi elementlerin teşekkül ettiği patlama sonucunda, gezegenler ve dünya, daha sonra elementler hâsıl edilmiş, milyarlarca yıllık bir dönemde de elementlerin birleştirilmesi sonucu bileşikler teşekkül ettirilmiştir.
Bundan 4,5-5 milyar yıl önce yeryüzünde hayat başlamıştır. Dünyamızdaki ilk atmosferin; su buharı, metan, diğer hidrokarbonlar, siyanür asidi, amonyak ve hidrojen sülfürden oluştuğu ileri sürülmektedir. Daha sonra bitkilerin fotosentez yapması sonucunda O2 atmosfere katıldığı ve sürekli elektrik boşalımlarının sonucunda organik maddelerin sentezlendiği ve bu organik maddelerden de hayvanî yapıların sentezlendiği belirtilir. Bu görüşlerin bir kısmı desteklenmeye değer görüşlerdir.
Fakat bu bilim adamlarının görüşlerinden birçoğu dayanaktan yoksundur.
Selam ve dua ile...
Sorularla İslamiyet
BENZER SORULAR
- Organik maddelerin, elektrik boşalması sonucunda teşekkül ettiği fikri neden temelsizdir?
- Akıllı Tasarım Teorisi
- Cansız Maddeyi Canlandırma Hayali Peşinde: Oparin ve Haldane (Bilim Yaratılış Diyor- 36)
- Hassas Ayar Sâbitesi
- Materyalist Bilim Adamları Kainattaki Kompleksliği Nasıl Açıklıyor?
- Makro Âlemin Anahtarı Atom
- Analoji Yöntemi ile Allah'ın Varlığının İspatı
- Nükleik asitlerdeki ince ve hassas ölçüler gizli bir el tarafından mı yapılmaktadır?
- Hayat, yeryüzünde ilk defa nasıl meydana gelmiştir?
- Bilimler Akademisi'nin evrimle ilgili bildirisinin hakikati nedir? Bu kadar imzanın olması, bu teorinin ne kadar güçlü olduğunu göstermez mi? Müslüman düşünürlerden evrimi kabul edenler var mı?