Bankada uzman, denetleyici, müfettiş ve memur olarak çalışmak caiz mi?
Değerli kardeşimiz,
Harama girmek caiz olmadığı gibi, ona vesile olmak da caiz değildir. Bu bakımdan faiz sistemiyle çalışan bankalarda görev almak caiz değildir.
Mümkün olduğunca bu tür yerlerde çalışmamak gerekir. Hadislerde geçen faizle ilgili sert ifadeler, faizin şahidini, yardımcı olanı da kapsamaktadır. Çağdaş bazı âlimler, kendisine bir iş buluncaya kadar geçici olarak çalışmakta zarurete binaen caiz demişler.
Buna göre, bütün gücünüzle yeni bir iş bulmaya çalışırken, başka şekilde ihtiyacınızı karşılayamıyorsanız, burada geçici bir müddet için çalışabilirsiniz.
İlave bilgi için tıklayınız:
Bankada çalışan kişinin geliri haram mıdır? Kazancından çocukları istifade edebilir mi?..
Selam ve dua ile...
Sorularla İslamiyet
BENZER SORULAR
- Kim bir kardeşini, bir günah sebebi ile ayıplarsa, o günahı işlemedikçe o kimse ölmez, anlamına gelen hadisini açıklar mısınız?
- "Men dakka, dukka" şeklinde bir hadis-i şerif var mıdır, anlamı nedir?
- Tevbe suresinin son iki ayetinin ölümden koruduğu doğru mu?
- Gözümüzle görmediğimiz bazı dedikolardan dolayı insanları namussuzlukla itham etmek güna mıdır? Kınadığımız şeyler, ölmeden bizim de başımıza gelir mi?
- Bankada güvenlik görevlisi olarak çalışmak caiz midir?
- Kusuru yüze vurmak var mıdır?
- "Kim din kardeşine demirle işaret ederse, melekler ona lanet eder." diye bir hadisi şerif okudum. Demirle işaret etmek ne demektir?
- TMSF'de çalışmak caiz midir?
- Gayri müslim ülkede ev kredisi almak caiz midir?
- Bankalarda ve finans kurumları / katılım bankalarında çalışmak caiz mi?