Allah, kulu ne isterse onu verir mi?
- Bu yaptıklarım günah mı? Bir sakıncası var mı?
- Kafamı karıştıran konular var o yüzden lütfen hepsini cevaplayın çünkü araştırdım pek bir şey bulamadım.
1. Varsayım yasası diye bir şey var. Bir isteğinizi kabul ediyor (ona sahip olduğunuzu bilmek) ve ona sahip oluyorsunuz. Gerçek hayatta görmenizin önemi yok içten içe bilirseniz sahip olduğunuzu zaten sahip oluyorsunuz. Bir de bu yasada gerçek benlik diye bir şey var. Bu gerçek benlik neyle özleşirse o oluyor. Yani siz bir arabaya sahip olduğunuzu içten bir şekilde bilirseniz sahip olursunuz. Ben buna inanıyorum çünkü Allah'ın bizi çok güçlü yarattığını ve böyle bir güç verdiği çok mantıklı geliyor. Ben manifest isterken hiçbir şeyde evrenden veya başka bir varlık katmıyorum. Nasip edenin Allah olduğunun bilincindeyim. Manifest ederken de sınırsız olduğumuzu söyler bu yasa açıkçası buraya şöyle inanıyorum Allah sınırsız ve biz ondan ne istersek verebilir güçte. Bu yönden de böyle bakıyorum. Yanı aslında bence bu yasanın her şeyi Allah'ın özellikleriyle özdeştir bu yüzden sadece kabul ediyorum ve sahip oluyorum. Günah mı? (Allaha dua etmeyi ve şükür etmeyi asla unutmuyorum)
2. Ben meditasyon ve yoga yapıyorum ama asla içine başka dinleri katmıyorum (onların kelimelerini söylemiyorum). İbadetlerimi aksatmıyorum. Gene bunları (yoga meditasyonu) Allah'ın nasip ettiğinin bilincinde rahatlamayla yapıyorum. Günah olur mu?
3. Çakra denen enerjiler var ve ben bunu araştırdığımda İslam’da özellikle bundan bahsedilen bir şey göremedim. İnandırıcı geldi çünkü çakra bozulursa hem fiziksel hem mental olarak hastalıklar yaşıyoruz. Günlük hayatta da yaşıyoruz ve bunların meditasyonları var. Acaba yapsam sorun olur mu? (bunlar için özel sözler var ama ben onların dilindekini değil Türkçesini kullanıyorum) Burada Allah'a karşı gelinen bir şey göremediğim için yapabilir miyim?
Not: Cidden hiçbirinde Allaha şirk koşacak veya günaha girecek şeyler yapmamaya özen gösteriyorum. İslam’a uygunsuzluk görmediğim şekilde yapıyorum.
Değerli kardeşimiz,
Cevap 1:
Allah’ın sıfatları ve kulları ile ilişkisi konusunda tek bilgi kaynağı vahiydir. “Allah sınırsız ve biz ondan ne istersek verebilir güçte.” diyorsunuz, bu doğrudur, ancak kul sınırlıdır ve Allah, kulu ne isterse onu vermez, böyle bir kural yoktur; insanın istediğini değil, isteyip de elde etmek için gerekeni yapanlara verir.
Allah’ın her duaya cevap verir. Ancak kulun her istediğini verecek diye bir kural yoktur.
Cevap 2:
Müslüman'ın yogaya, meditasyona, başka dinlere ait uygulamalara ihtiyacı yoktur; niyet olarak başka dini düşünmesen bile uygulaman o dine aittir ve o dine mensup olanların görüntüsünü veriyorsun. Bu caiz değildir.
Bizim namazımız var, orucumuz var, hac ve umremiz var, zikrimiz var, Kuran okumamız var, tefekkür ve tezekkürümüz var…
Cevap 3:
Çakra hakkında, ansiklopedilerde şu tanıtma bilgisi var:
“Çakra, tekerlek ya da dönüş anlamına gelir. Hindu geleneklerine ve bazı inanç sistemlerine göre insanda bulunan enerji merkezlerinin girdap şeklinde dönen enerji alanlarından oluştuğuna inanıldığı için onlara bu isim verilmiştir.”
Bu bilgiye göre çakra inancı ve uygulaması da başka dinlerle ilişkilidir.
Tıp uzmanları dinle ilişkisini bir yana bırakarak, bunun bilimde sabit ve tıbbî uygulamada faydalı olduğuna karar verirlerse doktor tavsiyesi ile uygulanabilir; aksi hâlde uygulama bakımından Müslümanın ilgi alanı dışındadır.
İlave bilgi için tıklayınız:
- Kur'an'da bütün dualara cevap verileceği belirtiliyor. Hâlbuki ...
- Duadaki ince sır nedir? Her dua kabul olur mu?
- "Üd'ûnî estecib lekum. / Bana dua edin size icabet edeyim."
- Manifest yapmak şirk mi, günah mı?
- Manifest, sayı sekansları kullanmak günah mı?
Selam ve dua ile...
Sorularla İslamiyet
BENZER SORULAR
- Manifest yapmak şirk mi, günah mı?
- Reiki ve Çakra/Şakra konusunda endişelerim var, yardımcı olur musunuz?
- Tibet’in 5 hareketini yapmak günah mı?
- Acaba varlık kanunları dahilinde, Allah'ın iyilik vb. sıfatları kavranabilir mi?
- Manifest, sayı sekansları kullanmak günah mı?
- Reiki, yoga, meditasyon gibi insandaki biyoenerji kullanımına dair uygulamalara İslam'ın bakışı nasıldır?
- Reiki, yoga, meditasyon gibi insandaki biyoenerji kullanımına dair uygulamalara İslam'ın bakışı nedir?
- Yoga mı namaz mı?
- "Benlik" duygusu insana niçin verilmiştir?
- Huy değiştirmek mümkün müdür?