“Münafıklar, şeytanları ile baş başa kaldıklarında, biz sizinle beraberiz, biz onlarla (müminlerle) sadece alay ediyoruz, derler.” (Bakara, 2/14) ayetine göre, münafıklar şeytanlarla mı konuşuyorlar?
Soru Detayı
Bakara Süresi 14. (Bu münafıklar) müminlerle karşılaştıkları vakit " (Biz de) iman ettik" derler. (Kendilerini saptıran) şeytanları ile başbaşa kaldıklarında ise: Biz sizinle beraberiz, biz onlarla (müminlerle) sadece alay ediyoruz, derler. Burdaki şeytandan Kasıd nedir?Normal bir insanmı yoksa Benliklerindeki Şeytanlamı irtibat halindeler Münafıklar. İzah ederseniz sevinirim.
Cevap
Değerli kardeşimiz,
Bu konu, cevap ve yorumlarıyla taşınmıştır, okumak için tıklayınız...
Selam ve dua ile...
Sorularla İslamiyet
Yazar:
Sorularla İslamiyet
Kategori:
Yorum yapmak için giriş yapın
veya kayıt
olun
BENZER SORULAR
- Şeytan nedir, kimlere gelir ve neler telkin eder?
- “Asıl Allah onlarla alay ediyor azgınlıklarını arttırıyor da şaşkınlık ve şüphe içinde kalıyorlar." (Bakara, 2/15) ayetine göre, Allah münafıkları neden azgınlaştırıyor?
- "Dâvâlarının malumiyeti dolayısıyla nasihate ihtiyaçları olmadığına ve nasihat edenleri tezyif ettikleri..." Münafıklar bu ikiyüzlülüklerinin farkında değiller mi?
- Uhud'a Giden Yol
- "Münafıklar, şeytanları ile baş başa kaldıklarında, biz sizinle beraberiz, biz onlarla (müminlerle) sadece alay ediyoruz, derler." (Bakara, 2/14) ayetine göre, münafıklar şeytanlarla mı konuşuyorlar?
- ALDATMAK
- İşaratü'l-İ'caz'da münafıklarla ilgili on iki ayetten bahsediliyor; ancak ayet sayısı on iki değil on üçtür. Buna nasıl cevap verebilirsiniz?
- İnsanlar günah işleyince, şeytan onlarla alay edip güler mi?
- "İnsan suretindeki yılanlara hakaiki söylemek, hakaike karşı bir hürmetsizliktir." Ölçü nasıl olmalı? Misal verebilir misiniz?
- MÜNAFIK, MÜNAFIKLAR