Oruç tutanların ve tutmayanların birbirlerine karşı davranışları nasıl olmalıdır?
Soru Detayı
Gerek memleketimizde gerek yurtdışında müslümanların bir kısmı oruç tutmakta bir kısmı tutmamaktadır. Oruç tutanların ve tutmayanların birbirlerine karşı tavır/davranışları ne olmalıdır? Birbirlerine karşı sorumlulukları nelerdir? Oruç tutan sayısının hem dünyada hem ülkemde artması için neler yapmalıyız?
Cevap
Değerli kardeşimiz,
Bu konu, cevap ve yorumlarıyla taşınmıştır, okumak için tıklayınız...
Selam ve dua ile...
Sorularla İslamiyet
Yazar:
Sorularla İslamiyet
Kategori:
Yorum yapmak için giriş yapın
veya kayıt
olun
BENZER SORULAR
- Oruç tutanların ve tutmayanların birbirlerine karşı davranışları nasıl olmalıdır?
- Oruç ile ilgili sık sorulan sorular ve cevapları nelerdir?
- Şafii mezhebinde oruçlu iken serum yapılması veya iğne yapılması orucu bozar mı? Şafii mezhebine göre hangi durumlarda oruç tutulmayabilir? Orucu bozan ve bozmayan şeyler nelerdir?..
- Ramazan'da yolculuk yapmamız gerektiğinde orucumuzu bozmalı mıyız, yoksa devam mı etmeliyiz?
- Çocuk emziren / emzikli kadın farz orucu tutabilir mi yoksa kazaya mı bırakmalıdır?
- Bir hadis-i şerifte, "Her kim inanarak ve karşılığını sırf Allah'tan bekleyerek Ramazan orucunu tutarsa, onun geçmiş günahları bağışlanır." buyuruluyor. Bu hadisi nasıl anlamalıyız?
- Oruçluyken âdet / hayız olan bir kadının, sadece su ile orucunu bozup iftara kadar başka bir şey yememesi mi gerekir, yoksa yiyebilir mi?
- Ramazan ayı ibadet bakımından nasıl geçerse bütün sene öyle mi geçer?
- Sprey, göz-burun- kulak damlası, endoskopi, ultrason, anestezi, fitil, lavman, iğne, serum, kan vermek, diyaliz, anjiyo, biyopsi, merhem, ilaç, jinekolojik muayene gibi tedavi yöntemleri orucu bozar mı?
- Ben Müslüman olmayan bir ailede yaşıyorum, ama kendim İslamı benimsedim. Ailemin tepkisinden çekindiğim için oruç tutamıyorum. Sırf aile korkum yüzünden orucumu tutmamam günah mı? Bu oruç tutamadığım günlerin telafisi mümkün mü?