Allah,Yahudilere ceza olsun diyerekten onlara tırnaklı hayvanları haram kılıyor. Ancak, aralarından bazılarının hatası yüzünden, bu yasağın hepsine yapılması ne kadar adaletlidir?
Yahudilere tırnaklı hayvanlar haram kılınmış iken, Müslümanlara helaldir. Allah,Yahudilere ceza olsun diyerekten onlara bunu haram kılıyor ancak,Yahudilerin tümünün ne gibi bir suçu olabilir ki bu hususta. Aralarından bir gurubu yüzünden, tüm halka bu yasak ne kadar adaletlidir? Çoğu Müslüman Tevrat?ta ki ?babalarının günahını, torunlarından, üçüncü, dördüncü nesillerinden sorarım? ayetini, olur mu böyle şey? Bu Allah?ın adaletine terstir? derlerken, Kur?an da ki bu yasağı nasıl kabul edebiliyorlar? Ve bu iki ayet arasında bir fark var mıdır? Varsa,nasıl bir farklılıktır bu? Enam146. Yahudilere bütün tırnaklı hayvanları haram kıldık. Sırtlarında yahut bağırsaklarında taşıdıkları ya da kemiğe karışan yağlar hariç olmak üzere sığır ve koyunun iç yağlarını da onlara haram kıldık. Bu, zulümleri yüzünden onlara verdiğimiz cezâdır. Biz elbette doğru söyleyeniz.
Değerli kardeşimiz,
Bu konu, cevap ve yorumlarıyla taşınmıştır, okumak için tıklayınız...
Selam ve dua ile...
Sorularla İslamiyet
BENZER SORULAR
- Allah, Yahudilere ceza olsun diye tırnaklı hayvanları haram kılıyor; adalet mi bu?
- "Biz elbette doğru söyleyenleriz." mealindeki ayette geçen "söyleyenleriz" kelimesi yerine, "söyleyeniz" olması gerekmez miydi?
- Enam Suresi'nin 146. Ayet'inde, Yahudi'lerin yaptıklarına bir ceza olarak, tırnaklı hayvanların ve içyağların haram kılındığı bildiriliyor. Oysa bunlar sağlığa zararlı şeylerdir. Buna göre cezaî bir niteliği kalmıyor demektir?
- Enam suresi 146. ayetini, Yahudilerin yaptıklarına bir ceza olması yönünü açıklar mısınız?
- Enam suresinde geçen tırnaklı hayvanlar konusunun Tevrat ile çelişmesi nasıl açıklanabilir?
- Eski ümmetlerin şeriatları neden farklıdır?
- İç yağ, azgın olmayan Yahudilere de mi haramdı?
- İslamiyet'ten önceki şeriatlar, bizim için de geçerli midir?
- Enam Suresi'nin 146. Ayet'inde, Yahudi'lerin yaptıklarına bir ceza olarak, tırnaklı hayvanların ve iç yağların haram kılındığı bildiriliyor. Oysa bunlar sağlığa zararlı şeylerdir. Buna göre cezaî bir niteliği kalmıyor demektir?
- İyilik neden yapılır?