Cehenneme ebedi girecek kadınlar sözü hadis mi?

Tarih: 18.10.2024 - 14:13 | Güncelleme:

Soru Detayı

- Bu söz hadis mi, hadis ise sahih mi, sahi ise nasıl açıklanabilir ve doğru açıklaması nedir?
“Zamanların en kötüsü olan ahir zamanda ve kıyametin yaklaştığı bir vakitte şu özelliklere sahip kadınlar meydana çıkacaklardır:
Hicapsız, gerekli örtülerden soyunmuş, sokak ve pazarda süs ve zinetlerini gösteren, dinden çıkan, fitnelere giren, şehvetlere meyleden, lezzetlere koşan, haramları helal sayan kadınlar. Bu kadınlar cehennemde ebedi kalacaklardır.”

Cevap

Değerli kardeşimiz,

Öncelikle ifade edelim ki, büyük günah işlemek bir Müslümanı kâfir yapmaz ve dinden çıkarmaz. Bu nedenle günahkâr Müslüman tövbe etmeden vefat eder, Rabbimiz de meccanen affetmezse, cehenneme girse bile orada ebedi kalmaz, bir zaman sonra cennete girer.

Soruda geçen konu, haram olan bir şeyi inkâr edenler içindir.

Bu bilgiden sonra soruda geçen rivayete gelince:

Bu manaya gelen değişik rivayetler vardır. Sorudaki muhtevaya yakın bir hadis rivayet, Müslim’de vardır. (bk. Müslim, Libas, 2128)

Bazı alimlere göre bu hadisi, gelecekten haber veren bir mucizedir. Çünkü Müslüman toplumlarda burada açıklanan özelliklerdeki kadınlar çarşı-pazarlarda, özellikle düğünlerde, bazı özel günlerde, filimlerde, sosyal medyada... her zaman görülebilir.

Tekrar ifade edelim ki, bu ceza sadece günah işledikleri için değil, İslam dininin bütün veya bir kısım hakikatlerini inkâr ettiklerinden dolayı dinden çıktıkları içindir.

Unutmamak gerekir ki, bu durum sadece kadınlar için değil, aynı özelliklere sahip erkekler için de geçerlidir.

Selam ve dua ile...
Sorularla İslamiyet

Bu içeriği faydalı buldunuz mu?
Yazar:
Sorularla İslamiyet
Kategori:
Okunma sayısı : 12
Yorum yapmak için giriş yapın veya kayıt olun