Bir erkeğin huri istememesi küfür mü?
- Huri istememek Allah’ın sunduğu bir şeyi beğenmemek olduğundan küfürmüş, bu doğru mu?
- Evet cennette kadınların kıskançlık duygusu olmayacak ama erkek için bunu söylemek küfürse bir kadının da kocamın hurisi olmasın demesi de küfür o zaman?
- Bu cennette sunulan her şey için geçerli olur demek ayrıca, neler sunulur bilemem ama istememek küfür mü olmuş olur?
Değerli kardeşimiz,
- Huri istememek küfür değildir. Dünyada da evlenmeyi düşünmemiş birçok abid-salih kimseler olmuştur. Bunlar da bir nimettir.
Burada niyet önemlidir. Eğer maksat Allah’ın sunduğu bir nimeti hafife almak, değersiz görmek ise, bu küfür değil bir nankörlük olur. Rahman suresinde baştan sona bu nankörlükten söz edilmiştir.
- Ebu Hureyre anlatıyor:
“Hz. Peygamber (asm) hiçbir zaman bir yemeği ayıplamazdı. İştihası olduğu zaman yer, iştihası olmadığı zaman bırakırdı / yemezdi.” (İbn Hacer, Fethu’l-Bari, 5093)
- Bu hadisten anlaşılıyor ki, bir nimete karşı iştihanın olmaması küfür olmadığı gibi her zaman bir nankörlük bile değildir. Fakat Peygamber Efendimizin (asm) o anda hoşlanmadığı bir yiyeceği -yememekle beraber- onu ayıplamaması nimeti hafife almamaya yönelik olsa gerektir.
Keza Hz. Peygamber Efendimiz (asm) keler için “Ben bunu yemem, fakat haram da kılmam.” demiştir. (Müslim, h. no: 1943, Nevevi, Şerhu Müslim, 13-93-99)
Selam ve dua ile...
Sorularla İslamiyet
BENZER SORULAR
- Aza kanaat etmeyen çoğu bulamaz, sözü hadis midir, atasözü müdür?
- "İnsanların hatalarının çoğu dilindendir." hadisiyle anlatılmak istenen nedir?
- Haram işleyen dinden çıkmıyorsa, namaz kılmayan nasıl kafir olur?
- UHUD SAVAŞI- I
- Fethedilen Mekke...
- Efendisinden başkasına intisaba yeltenen nankör ile babasından başkasına soy iddiasında bulunan soysuzun tövbesi kabul olmaz mı?
- HENDEK SAVAŞI
- BEDİR MUHAREBESİ
- PEYGAMBERİMİZİN BİZANS'A KARŞI ÜSÂME ORDUSUNUN HAZIRLANMASI EMRİ
- "Ameller niyetlere göredir." hadisini nasıl anlamalıyız?