Maymunlar nasıl Bronz Çağına girdi?

Tarih: 03.06.2024 - 08:54 | Güncelleme:

Soru Detayı

- Akıl insana ait bir özellikse maymunlar nasıl Bronz Çağına girdi?
- Bilim adamlarına göre maymunlar Bronz Çağına girmişler. Oysa İslam’a göre akıl sadece insanlara ait bir özellik değil miydi?
- Ayrıca bundan hariç işaret diliyle konuşabilen maymunlar da var.

Cevap

Değerli kardeşimiz,

Maymunlar Bronz Çağı’na maymun olarak girdi. İlk Çağa da Orta Çağa da Yeni Çağa da yirmi birinci yüzyıla da yirmi ikinci yüzyıla da maymun olarak girdiler. Başta insan, bütün varlıklar bugünkü şekilleriyle o çağlara girdiler.

Her bir varlık ilk yaratılışındaki kendine has genetik özellik, yapı ve şekliyle doğrudan günümüze ulaşmıştır. Çağlar boyunca bütün bitki, hayvan ve insanların genetik yapısında fazla bir değişiklik olmamıştır. Çünkü Allah her bir canlı türünün genetik yapısını çok korunaklı yaratmış.

Her bir canlı türünün kendi içinde varyasyon denilen küçük değişiklikler her devir ve zamanda olmuş. Aynı gen havuzu içinde günümüzde de değişiklikler her an olmaktadır. İnsan olarak insanlar aynıdır. Ama kendi aralarında farklılıklar vardır.

Bütün insanlar elbette fotokopi kâğıdı gibi aynı değildir. Bu farklılık da aslında Allah’ın insanlara büyük bir nimetidir. Bütün insanlar aynı yapı ve karakterde olsaydı, anne ile teyzeyi, amca ile babayı, hanım ile bacıyı nasıl ayıracaktık?

İşte insanlar arasında görülen bu farklılık her bir canlının kendi türü içinde de vardır. Mesela koyunlar, inekler, keçiler, atlar ve itler yapı olarak kendi aralarında birbirlerinden ayrılabilecek özelliklere sahiptir. Fakat her bir canlı türü ayrı olarak yaratılmıştır. Tıpkı günümüzdeki yaratılışta olduğu gibi ilk yaratılışları da böyle farklıdır. Öyle evrimcilerin iddia ettiği gibi silsile hâlinde birbirinden meydana gelmiş değildir.

Peki, Allah canlıları, onların iddia ettiği gibi silsile halinde birbirinden evrimleştiremez mi?

Allah dilerse evrimleştirebilirdi. Ama Allah’ın günümüzde böyle bir kanunu yok. Geçmişe bakıyoruz geçmişte de yok. İlk canlılar günümüzden yaklaşık 1.5-2 milyar yıl önce yeryüzünde görünmüştür. İlk görülenler su yosunları ve tek hücreli bazı deniz canlılarıdır. Onlar günümüzde de aynı yapı ve şekilde yaratılmaktadır.

Ağaçlar, böcekler, kelebekler, balıklar, kurbağalar, sinekler, inekler, koyunlar hep ilk yaratıldıkları şekilde günümüzde mevcuttur. Bazı canlılar ise belirli bir devre yaşayıp, ortam şartlarının değişmesinden dolayı yeryüzünden silinmişlerdir.


Günümüz suyosunları.


İlk canlılardan suyosunları. 
Günümüzden 2 milyar yıl önce Prekambriyan devrinden

 


Günümüzdeki örümcek.


Örümcek 163 milyon yıllık.

 


Günümüzdeki kalkan


320 milyon yıl önceki kalkan

 


Günümüzdeki Yusufcuk sineği.


100 milyon yıl önceki Yusufcuk sineği.

Selam ve dua ile...
Sorularla İslamiyet

Bu içeriği faydalı buldunuz mu?
Yazar:
Sorularla İslamiyet
Kategori:
Okunma sayısı : 100+
Yorum yapmak için giriş yapın veya kayıt olun