Gen akışı veya gen göçü evrime delil olur mu?

Tarih: 02.06.2022 - 20:02 | Güncelleme:

Cevap

Değerli kardeşimiz,

Olmaz. Çünkü kendi aralarında üreyebilen canlı grubunun teşkil ettiği genetik yapıya gen havuzu denir.

Gen havuzu içinde değişik kombinasyonlar sonucunda fertler arasında birtakım farklılıklar meydana gelebilir. Bu farklılıklar ırk veya varyant ya da çeşit olarak adlandırılır. Bu tip değişiklikler tür temel tipi içindedir.

Mesela COVİD-19 virüsü temel tipi içinde mutasyonla bir takım varyasyonlar meydana gelmiştir. Ama bu farklılıklar yine aynı gen havuzu içinde kalmış, o değişiklikler farklı bir canlı grubuna dönüşmemiştir. Çünkü Allah’ın böyle bir kanunu yoktur. Yani her temel tipin genetik yapısını kendine özel yaratmıştır. Bir canlı grubunun genetik olarak değişerek, başka canlıları verecek tarzda bir kanunu yoktur.

Evrimciler, temel tür tipi içinde meydana gelen varyasyonlardan genelleme yaparak, bu tip tür içi değişikliklerin zamanla başka canlıları vereceğini iddia etmektedirler. Böyle bir değişim şimdiye kadar canlılar âleminde gözlenmemiştir.

Farklı popülasyonlar arasında gen akışı genelde olmaz. Şayet genetik yönden bir yakınlık varsa, kombinasyonlarla varyant seviyesinde farklılıkları olan canlılar yaratılır. Ama bunlar zaten genetik bakımdan birbirine yakın gruplardır. Varyantlar yeni canlı grubu değildir.

Bunlardan genelleme yaparak zamanla daha farklı canlıların yaratılacağı görüşü, şimdiye kadar hayali bir düşünceden ileriye geçmemiştir.

Selam ve dua ile...
Sorularla İslamiyet

Bu içeriği faydalı buldunuz mu?
Yazar:
Sorularla İslamiyet
Kategori:
Okunma sayısı : 100+
Yorum yapmak için giriş yapın veya kayıt olun